Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Pražský magistrát nechá opravit interiéry radnice za třicet milionů

Vstupní prostory, chodby, sál zastupitelů a schodiště v budově Nové radnice na Mariánské náměstí se dočkají zrestaurování. Pražští radní schválili záměr realizace veřejné zakázky, která má hodnotu skoro třicet milionů korun. Všechny opravy budou podle magistrátu trvat asi rok.

V památkově chráněné budově se mají restaurátoři zaměřit na vstupní prostory, zastupitelský sál, chodby a schodiště. K tomu jejich péči potřebují zámečnické prvky, vitráže ve foyer a veškeré vstupní dveře do kanceláří. Podle mluvčí magistrátu Víta Hofmana nebyla některá místa opravena už třicet let a jejich stav je nevyhovující.

„Rozsah renovací dokládá i to, že se na nich bude podílet značná škála restaurátorů mnoha profesí, od kameníků, truhlářů, pasířů, tapetářů, až po vitrážisty. Jedná se o důležitou stavbu, která je nedílnou součástí pražské historie, a je tedy žádoucí, aby její vzhled odpovídal jejímu významu,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora Jiří Pospíšil (TOP 09).

Hodnotu veřejné zakázky odhaduje magistrát na 29 556 986,32 korun bez DPH. „Řízení k veřejné zakázce by mělo být zahájeno na přelomu června a července. Jakmile bude vybrán zhotovitel, měly by být práce hotové zhruba za 12 měsíců,“ dodal Hofman.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Horňák

Štítky Rada hlavního města, Nová radnice, opravy, restaurace, veřejná zakázka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský magistrát nechá opravit interiéry radnice za třicet milionů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.