Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Signal Festival přišlo odhadem půl milionu lidí, radují se organizátoři

Uplynulý týden nabídl v Praze jubilejní desátý ročník Signal Festivalu, který zaznamenal nebývalý úspěch. Letos poprvé bylo možné vidět umělecká díla nejen na Vinohradech, ale také ve Vršovicích. Festival uvedl dohromady 15 instalací a doprovodný program na celý týden. Po čtyřleté pauze se také vrátil videomapping na náměstí Míru.

Spolupráce s institucemi obohatila festival

Novinkou byla spolupráce s institucemi Centrum architektury a městského plánování (CAMP), Kunsthalle Praha nebo Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. „Desátý ročník festivalu jsme neoslavili sami. Spolupráce s významnými institucemi přinesla do programu svěží nové projekty. Celkově jsme strašně spokojeni. Návštěvnost lidí v ulicích byla obrovská, díla velmi kvalitní a ohlasy od laické i odborné veřejnosti jsou maximálně pozitivní,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel festivalu Martin Pošta.

Festival se letos poprvé představil také ve Vršovicích. „Přívlastky digitální a kreativní pro mě do velké míry symbolizují dnešní dobu. Signal Festival je úchvatnou přehlídkou moderních technologií v historických kulisách, přičemž nasvěcuje i aktuální společenská témata,“ uvedla ve zprávě pro novináře místostarostka Prahy 10 Jana Komrsková (Piráti), která má v gesci oblast kultury.

FOTOGALERIE: Signal festival rozzářil pražské ulice

Od čtvrtka až do neděle probíhá v Praze tradiční Signal festival. Rozsvítil domy a ulice na trasách z Klárova na Karlovo náměstí a z náměstí Míru ke kostelu svatého Václava ve Vršovicích. Nestihli jste si ještě dojít instalace prohlédnout?...

Na festival přišlo půl milionu lidí

Pořadatelé předpokládají, že na festival zavítalo až 500 tisíc lidí. Návštěvníci si mohli například užít dílo designéra Maxima Velčovského, ve kterém reaguje na aktuální situaci na Ukrajině. Nebo instalaci digitálního umělce Refika Anadola z dat Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy. Tato velkoformátová projekce bude k vidění v Centru architektury a městského plánování až do 6. listopadu 2022. Do 21. listopadu bude k vidění také Projekt Invisible Forces v experimentálním prostoru Kunsthalle Praha.

Příští ročník plánují organizátoři od 12. do 15. října 2023. Ten by se měl věnovat vědě, technologiím, umění a společnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Signal Festival

Štítky Signal festival, Signal, projekce, kultura, Praha, festival, Vršovice, plánování, Vinohrady, umělecké dílo, Fakulta elektrotechnická ČVUT, video mapping, Martin Pošta, architektura, Jana Komrsková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Signal Festival přišlo odhadem půl milionu lidí, radují se organizátoři  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.