Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Centrem Prahy projely stovky motorkářů. Potkali se s demonstranty

V rámci akce Prague Harley Days projela Prahou kolona motorkářů na strojích značky Harley-Davidson. Kolona jela z Holešovic přes Hlávkův most na Václavské náměstí. Tam byl připraven speciální seskok parašutistů. Odtud se pak Žitnou ulicí přes Karlovo náměstí a Čechův most vrátili do Holešovic.

V centru se potkali motorkáři a protestující

Na Václavském náměstí došlo k setkání kolony motorkářů a skupiny lidí, kteří se již scházejí na odpolední protivládní demonstraci. Podle policie k žádnému konfliktu nedošlo. „Sám jsem byl na místě a žádný konflikt hlášený nebyl, ani jsem nic dramatického neviděl,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny mluvčí policie Jan Daněk.

Součástí akce Prague Harley Days byl také seskok parašutistů na Václavské náměstí, na který si ale motorkáři a přihlížející museli počkat. „Pořadatel měl problém s letadlem, takže se seskok zpozdil,“ vysvětlil prodlevu Daněk.

Součástí kolony byly i menší motorky a auta

Průjezd městem již tradičně doprovázelo hlasité troubení. V koloně byly kromě strojů Harley Davidson i menší motorky, skútry i auta. Z Václavského náměstí stroje vyjely zpět do Holešovic.

Motorkáře během cesty provázela doprovodná vozidla a policie, která při průjezdu na trase operativně zastavovala dopravu. Start spanilé jízdy sledovaly u Výstaviště stovky nadšenců, konvoj ovšem vyvolával zájem přihlížejících prakticky během celé trasy.

Vyjížďka zahájila druhý den Prague Harley Days. I letos je akce propojená s Burgerfestem, který desáté výročí oslavil loni. Až do neděle se k akci připojily i české ozbrojené síly. Armáda na vystavuje současnou i historickou techniku. K vidění tak je třeba bojové vozidlo pěchoty Pandur, samohybná kanónová houfnice DANA, bojové vozidlo Kajman nebo raketový protiletadlový systém RBS-70. Z vojenských motocyklů jsou součástí výstavy například stroje Hradní stráže nebo historické vojenské motocykly ze zahraničí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky automoto, Harley Davidson, Prague Harley Days, Praha, Holešovice, Václavské náměstí, Karlovo náměstí, Čechův most, Hlávkův most, policie, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Centrem Prahy projely stovky motorkářů. Potkali se s demonstranty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.