Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: V Praze začala oprava tramvajové trati, kvůli které musí řidiči jezdit po náplavce

Na Rašínově nábřeží dnes začala oprava tramvajové trati, kvůli které budou muset řidiči ve směru od Palackého náměstí k Výtoni po náplavce. Auta po náplavce jezdí oddělena od chodců bloky do 8. března, v opačném směru jezdí podskalskými ulicemi. Oprava trati bude trvat do 1. dubna a bude stát 50 milionů korun.

Auta jsou na náplavce od chodců oddělena zátarasami

Dnes ráno začala oprava tramvajové trati, která zkomplikovala dopravu na Rašínově nábřeží v Praze. Ráno se ve směru od Podolí před objížďkou podskalskými ulicemi vytvořily kolony, ale doprava v opačném směru, tedy po náplavce, byla podle policejního mluvčího Jana Rybanského plynulá.

Policie doporučuje oblast úplně objet, protože se nedá vyloučit, že dopravní problémy v Podskalí se budou v odpolední špičce opakovat.

Řidiči budou v první fázi oprav sjíždět na náplavku u Palackého náměstí u ústí Dřevné ulice a vyjedou u limnigrafu na Výtoni. Pás pro auta bude po celou dobu oddělen bloky a rychlost bude snížena na maximálně 30 kilometrů v hodině. Zavřena budou schodiště pro pěší na náplavku. Lidé ale budou moci chodit a projíždět na kolech v části podél řeky. Tradiční farmářské trhy se přesunou více proti proudu blíže k železničnímu mostu a Vyšehradu.

Tramvajová trať bude kompletně nová

Opravy na Rašínově nábřěží navazují na dřívější opravu trati v úseku od Výtoně směrem k Podolské vodárně. Trať na nábřeží bude kompletně opravena poprvé po 43 letech. Na úseku, který je dlouhý přes půl kilometru, pracovníci kompletně odstranění současnou trať včetně zastaralé metody uložení kolejí v betonových panelech BKV a nahradí ji moderní trasou s antivibračními rohožemi a protihlukovými opatřeními. Povrch bude z asfaltu.

Vedle samotné trati budou upraveny zastávky Výtoň a Palackého náměstí na nábřeží. Vzniknou nové přechody a tramvajové ostrůvky na Výtoni budou na žádost základní školy ve Vratislavově ulici rozšířeny.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky automobilová, doprava, opravy, rekonstrukce, tramvajová trať, MHD, stavby, náplavka, Praha, oprava, tramvajová dráha, Rašínovo nábřeží, Podolí, Podskalí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Praze začala oprava tramvajové trati, kvůli které musí řidiči jezdit po náplavce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.