Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Mladík ujížděl policistům, za jízdy vystoupil z auta. Hrozí mu dva roky ve vězení

Pražští policisté pronásledovali řidiče, který ujížděl vysokou rychlostí ,za jízdy dokonce vystoupil z auta a dal se na útěk. Policisté ho však doběhli a zadrželi ho za použití donucovacích prostředků. Muži hrozí až dva roky za mřížemi.

V pátek před tři čtvrtě na tři odpoledne si pražští policisté v ulici Jana Želivského v Praze 3 všimli auta značky Toyota, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Když se na policejním autě rozsvítily majáky, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět.

Během pronásledování řidič nerespektoval dopravní značení a ujížděl vysokou rychlostí. „Ve Vinohradské ulici najel na chodník a za jízdy vyskočil z vozidla, poté se dal na útěk. Vozidlo následně samovolně najelo do betonového podstavce, o který se zastavilo,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová a doplnila, že policisté muže po pár metrech dostihli a za užití donucovacích prostředků zadrželi.

K sobě domů, kam měl nejspíš namířeno a chybělo mu k cíli jen padesát metrů, to už muž nestihl. Lustrací na místě policisté zjistili, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.

„Třiadvacetiletý zadržený byl převezen na policejní služebnu a je v tuto chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny mu tak hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celým případem se v současné chvíli zabývají dopravní policisté,“ dodala Siřišťová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky honička, ujíždění, útěk, policie, Praha, Toyota, Jan Želivský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík ujížděl policistům, za jízdy vystoupil z auta. Hrozí mu dva roky ve vězení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.