Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli sněhu a mrazu nejezdí třetina vlaků City Elefant. Příměstské linky nabírají zpoždění

Také dnes komplikuje dopravu v Praze a okolí sníh a mráz. Od rána kvůli vniknutí prachového sněhu do elektroinstalace nejezdí třetina elektrických jednotek příměstských vlaků City Elefant. Některé linky spojující hlavní město se Středočeským krajem byly zrušeny či omezeny, další nabírají zpoždění. Poruchy a zpoždění vlaků způsobují také zamrzlé výhybky. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, jelikož při nízkých teplotách ztrácí sůl na vozovkách na účinnosti.

Nejvíce ráno mrzlo v severozápadní polovině Čech, kde teplota klesla nejčastěji k minus 11 až minus 15 stupňům. Kromě Rolavy bylo velmi chladno také ve Varnsdorfu s minus 18,6 stupně Celsia a na Klínovci s minus 16,2 stupně. 

Vlaky nabírají zpoždění, některé nejedou vůbec

V Praze a okolí byly kvůli poruše elektroinstalace a zamrzlým výhybkám zrušeny či omezeny některé linky spojující hlavní město se Středočeským krajem. Na lince S7 je mimo provoz úsek mezi pražským Hlavním nádražím a Českým Brodem. Cestující mohou použít spoje z Masarykova nádraží. „Zrušeny jsou také posilové vlaky mezi hlavním nádražím a Řevnicemi ve špičkách. Všechny zdvojené soupravy a linkách S1, S2, S22, S7 a S9 budou až do odvolání provozovány pouze jednou vlakovou jednotkou,“ informoval Ropid.

Dopravu komplikuje uzavřený Lochkovský tunel

Dopravu v Praze komplikuje také uzavřený Lochkovský tunel, v němž v noci hořel kamion. Hasiči ráno v tiskové zprávě uvedli, že omezení potrvá do dopoledních hodin. Kvůli zavření Lochkovského tunelu je neprůjezdný také navazující Komořanský tunel ve směru k letišti. Některé autobusy MHD stojí kvůli tomu v kolonách, cestující musí počítat se zpožděním.

Požár kamionu zablokoval provoz v Lochkovském tunelu. Škoda je 2,5 milionu korun

Dnes brzy ráno začal v Lochkovském tunelu ve směru z D1 na D5 hořet kamion. Na místo bylo vysláno nejprve šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů společně s chemickou službou z Petřin na výměnu tlakových lahví v dýchacích přístrojích....

Silničáři upozorňují na námrazy, pozor by si měli dát motoristé v lesních úsecích, ale také třeba na mostech. Kvůli silným mrazům zamrzají na železnici nejen v Praze výhybky, což omezuje provoz v některých stanicích a může způsobit další zpoždění vlaků. Také meteorologové varují před velmi silnými mrazy, které potrvají minimálně do poloviny února.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook PID

Štítky ČR, počasí, silnice, železnice, sjízdnost, mráz, vlaky, Elektrická jednotka 471, Praha, Středočeský kraj, Lochkovský tunel, Česko, Rolava, Varnsdorf, Klínovec, Český Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli sněhu a mrazu nejezdí třetina vlaků City Elefant. Příměstské linky nabírají zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.