Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Požár kamionu zablokoval provoz v Lochkovském tunelu. Škoda je 2,5 milionu korun

Dnes brzy ráno začal v Lochkovském tunelu ve směru z D1 na D5 hořet kamion. Na místo bylo vysláno nejprve šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů společně s chemickou službou z Petřin na výměnu tlakových lahví v dýchacích přístrojích. Šlo o požár kabiny kamionu, a tak byly nasazeny celkem tři vodní proudy C a hasiči zasahovali v dýchací technice.

Na místě zasahovali kromě hasičů taky policisté. Preventivně byla na místo zavolána i záchranná služba, ale událost se naštěstí obešla bez zranění.

Požár se rozšířil i do izolace návěsu. Zasažená izolace a vyhledávání ohnisek zaměstnalo hasiče na několik dalších hodin, během kterých se na místě vystřídalo dalších šest stanic. Bylo potřeba rozebrat konstrukci a vyložit potraviny, které kamion převážel.

„Krátce před třetí hodinou ranní byl zprovozněn provoz v tunelové troubě ve směru na D1. O půl šesté ráno byl požár lokalizován, kamion byl specializovanou firmou vytažen z tunelu a začaly likvidační práce,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka a dodal, že předběžná škoda byla vyčíslena na 2,5 milionu korun a příčina požáru je momentálně v šetření.

„Aktuálně se předpokládá ukončení úklidu po požáru a zásahu hasičů do dvanácti hodiny, kdy je také předpokládaný čas otevření pravého tubusu tunelu Lochkov,“ doplnil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Martin Buček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky doprava, požár, škoda, Praha, Lochkovský tunel, Dálnice D1, Petřiny, Martin Kavka, Martin Buček, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár kamionu zablokoval provoz v Lochkovském tunelu. Škoda je 2,5 milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.