Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidiči nebudou muset v Praze kvůli jarnímu úklidu přeparkovávat. Pracovníci pod jejich auty uklidí ručně

Tradiční jarní blokové čištění ulic hlavního města zajistí v následujících týdnech Technická správa komunikací způsobem, při kterém Pražané nebudou muset přeparkovávat svá vozidla. Důvod je jednoduchý. Technická správa komunikací chce lidem umožnit, aby nemuseli v podmínkách nouzového stavu vycházet z domu. Úklid i pod zaparkovanými vozy budou pracovníci zajišťovat ručně.

„Reagujeme na současnou situaci. Je logické, aby lidé, kteří dodržují pravidla nouzového stavu, nebyli nuceni řešit parkování svých aut. V žádném případě nebudeme vozidla odtahovat, ale úklid zajistíme zvýšením počtu pracovníků, kteří budou uklízet ručně i pod zaparkovanými vozidly,“ vysvětluje generální ředitel Technické správy komunikací Jozef Sinčák.

V běžném režimu jsou řidiči v dotčených ulicích značkami vyzváni k přeparkování auta a úklid poté zajistí stroje. Nyní se podle informací firmy značky rozmisťovat nebudou a vedle strojů se do prací zapojí vyšší množství pracovníků.

Systém blokového jarního úklidu zůstává zachován v původním rozsahu a v plánovaných termínech, začne 4. 4. 2020 a potrvá do konce června. 

Foto TSK

Štítky ČR, správa, automobilová, koronavirus, Praha, úklid, Jozef Sinčák, Technická správa komunikací hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči nebudou muset v Praze kvůli jarnímu úklidu přeparkovávat. Pracovníci pod jejich auty uklidí ručně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.