Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Dopravní podnik zrekonstruuje stanici metra Flora. Bude mít i nové eskalátory a bezbariérový výtah

Cestující ve stanici pražského metra A Flora se v budoucnu do stanice dostanou novými eskalátory nebo bezbariérovým výtahem. Zrekonstruována bude také samotná stanice. Náklady jsou předběžně odhadovány na 1,16 miliardy korun bez DPH. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného ve věstníku veřejných zakázek. Dopravní podnik bude nyní hledat dodavatele stavby.

Podnik v uplynulých letech kompletně zrekonstruoval stanici metra A Jiřího z Poděbrad, kde letos rovněž zprovoznil nový výtah pro vozíčkáře či rodiče s kočárky. Stanice Flora má pouze jeden výstup, proto bude po dobu rekonstrukce podle vyjádření vedoucího komunikace dopravního podniku Daniela Šabíka pro web asi deset měsíců uzavřena. Přesný termín zatím stanovený není.

Předmětem nyní vyhlášené veřejné zakázky je modernizace eskalátorů a revitalizace samotné stanice, budou opraveny mimo jiné elektrické rozvody a zařízení, osvětlení, revitalizovat chce DPP vestibul i podchod. Ve stanici jezdí nyní stále staré sovětské schody, které jsou těžké a jezdí oproti těm současným rychleji.

Vítěz výběrového řízení vyhotoví projekt oprav, provede geodetická zaměření skutečného stavu stavby a bude muset vyřídit rovněž potřebná povolení a obstarání kolaudačního souhlasu. Na starosti bude mít následně zkušební provoz.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Dopravního podniku/Petr Hejna

Štítky metro, dopravní podnik, oprava, doprava, Flora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik zrekonstruuje stanici metra Flora. Bude mít i nové eskalátory a bezbariérový výtah  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.