Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

VIDEO: Opilá žena spadla do kolejiště v metru. Stiskem tlačítka ji zachránili ostatní cestující

S alkoholem to přehnala žena, která ve stanici metra Nádraží Veleslavín spadla z nástupiště mezi koleje. Zraněná se sama zpátky nemohla dostat, měla ale štěstí, že si jí všimli ostatní lidé. Hned zmáčkli nouzové tlačítko a zavolali pomoc.

Žena se v sobotu 17. srpna po čtvrté odpoledne pohybovala na nástupišti metra Nádraží Veleslavín. Potácela se a když byla zády ke kolejím, zavrávorala a spadla do kolejiště.

„Cestující, kteří stáli na nástupišti, začali okamžitě volat o pomoc a jedna z žen po upozornění dalšího cestujícího běžela k nouzovému tlačítku, které zmačkla a tím zastavila provoz metra. Svědek, který upozornil na tlačítko nouze, posléze běžel na dispečink pro pomoc,“ popsala na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Při pádu do kolejí v metru může nouzové tlačítko zachránit život. Lidé o něm často nevědí

Při pádu člověka do kolejí v metru pomůže nouzové tlačítko, které okamžitě zastaví soupravu. Lidé o něm ale často nevědí, což vede k tragickým situacím. Například minulý týden metro usmrtilo nevidomého muže, který spadl do kolejí ve stanici...

Mezi cestujícími byl i lékař, a poté, co mu to dispečer dovolil, vstoupil do kolejiště ženu zkontrolovat a ošetřit. Na místo pak přijeli i policisté, hasiči a záchranáři a přesunuli ji do sanitky. 

„Provedenou orientační dechovou zkouškou se ukázalo, že je zraněná žena pod vlivem alkoholu, kdy se na displeji přístroje ukázalo více než 2,5 promile alkoholu v dechu,“ informovala Kropáčová.



 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky metro, doprava, pomoc, nehoda, zranění, alkohol, tlačítko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilá žena spadla do kolejiště v metru. Stiskem tlačítka ji zachránili ostatní cestující  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.