Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Metro B bude kvůli návštěvníkům hokejového mistrovství jezdit častěji

Při nadcházejícím mistrovství světa v ledním hokeji v Praze bude při zápasech častěji jezdit a v kratších intervalech metro na lince B. V případě další potřeby jej dispečeři ještě posílí, stejně tak provoz tramvají. Kvůli uzavírce autobusového terminálu u metra B Českomoravská bude stejnojmenná autobusová zastávka po dobu konání mistrovství v ulici K Moravině, a to u křižovatky s Drahobejlovou ulicí.

Návštěvníkům dopravní podnik proto doporučuje při cestě na zápasy využívat MHD, vstupenka na zápas však neplatí jako jízdenka. Do některých ulic bude platit zákaz vjezdu a budou do nich moci pouze rezidenti. 

„Provoz metra na lince B mezi Smíchovským nádražím a Českomoravskou bude DPP v jednotlivých hracích dnech v exponovaných časech posilovat. Dvě hodiny před každým zápasem bude metro v tomto úseku jezdit v intervalu zhruba tří minut, po zápasech bude podle potřeby dispečersky posíleno o vložené soupravy," uvedl vedoucí odboru komunikace dopravního podniku Daniel Šabík.

Finále šampionátu je naplánováno na neděli 26. května. Po jeho skončení podnik prodlouží provoz metra na všech třech linkách přes půlnoc, a to zhruba do jedné ráno. Ve stanici Českomoravská dopravní podnik rozšířil počet automatů na jízdenky o tři na nynějších devět.

Podnik doporučuje fanouškům využívat kromě metra také tramvaje. Jejich jízdní řády dopředu upravovány nebudou, nicméně v případě potřeby jejich provoz dispečeři dopravního podniku posílí. Stejně tak jsou v docházkové vzdálenosti od arény vlakové stanice a zastávky.

K hale by se lidé neměli snažit dostat autem, neboť od středy 8. května až do skončení šampionátu budou v ulicích v okolí haly platit významná dopravní a bezpečnostní opatření. „Vjezd automobilům bude částečně, nebo úplně zakázán. Místo bude kontrolovat městská policie pomocí mobilních čteček registračních značek vozidel, zda jsou řidiči držiteli vjezdového oprávnění," sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Magistrát společně s policií také spustí infolinku na telefonním čísle 974 823 158. V provozu bude ve dnech zápasů a budou na ní vždy dva operátoři.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky dopravní podnik, metro, hokej, posílení, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Metro B bude kvůli návštěvníkům hokejového mistrovství jezdit častěji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.