Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jeden řidič v protisměru, další s 3,6 promile v těle. Pražští policisté uložili přes Velikonoce pokuty za skoro půl milionu

Stejně jako jejich kolegové z celé republiky prováděli i policisté hlavního města během velikonočního prodlouženého víkendu zvýšené kontroly na silnicích. Odhalili stovky přestupků, které rozdali pokuty ve výši čtyřistapadesát tisíc korun. Jsou mezi nimi i řidič, který jel opilý v proti a další, který řídil s 3,6 promile alkoholu v těle.

Tři tisíce policistů po celé republice se od pátku 29. března do pondělí 1. dubna účastnily dopravně bezpečnostní akce. Celkem odhalily 4799 přestupků a uložily pokuty za pět a půl milionu.

V samotné Praze dopravní policisté řešili celkem 226 případů překročení nejvyšší povolené rychlosti, dále přestupky týkající se nesprávného způsobu jízdy, špatného technického stavu vozidel a další. Celkově uložili pokuty za přibližně 450 tisíc korun.

„Řešili několik řidičů pod vlivem alkoholu, kdy se rekordmanem za velikonoční víkend stal řidič na Praze 3, který hlídce nadýchal bezmála 3,6 promile alkoholu v dechu,“ sdělila redakci Pražské Drbny policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Prvního opilce nahlásili na linku 158 už v pátek odpoledne. Cizinec je ulicí k Barrandovu v protisměru a hlídka policistů ho na dvouprodové komunikaci rychle dohledala. Zastavili ho a dali mu dýchnout. Naměřili mu skoro tři promile.

O velikonočním víkendu zemřelo při nehodách sedm lidí, nejvíc od roku 2016

O prodlouženém velikonočním víkendu od pátku do dneška zemřelo letos v Česku při dopravních nehodách již sedm lidí, což je nejvíc od roku 2016. V roce 2023 měly havárie za velikonoční víkend dvě oběti. Vyplývá to z předběžných statistik policie....

Už v noci na pátek připravili pražští policisté z Obvodního ředitelství Prahy IV velkou akci na kontrolu vozidel a řidičů na stěžejní komunikaci 5. května ve směru z centra i do centra.

„Při tzv. kompletní uzávěře, kterou prováděla více než stovka policistů spolu s celní správou, městskou policií a dalšími partnery bylo zkontrolováno bezmála 1500 osob, provedeno více než 1 100 kontrol vozidel a zjištěno 24 přestupků,“ uvedla Kropáčová.

V největším zastoupení byl špatný technický stav vozidel. Policisté také velmi často řešili nedoplatky na uložených pokutách. „V případě, že řidič nedoplatek na dříve uložených pokutách neuhradil na místě, policisté mu odebrali registrační značky z vozidla a řidič dále již nemohl pokračovat v jízdě,“ vysvětlila Kropáčová.

K tomu odhalili čtyři opilé řidiče, sedm pod vlivem drog a dva pachatele trestného činu. Jeden měl zákaz řízení a druhý byl v celostátním pátrání.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, pokuty, přestupky, Velikonoce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden řidič v protisměru, další s 3,6 promile v těle. Pražští policisté uložili přes Velikonoce pokuty za skoro půl milionu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.