Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Informační systém v metru na Chodově má nový kabát. Následuje tak Palmovku a Jiřího z Poděbrad

Na nástupišti metra Chodov najdou cestující nový grafický design informačního systému. Jde o aktuálně třetí stanici, ve které je testována grafika konceptu Čitelné Prahy. Další nosiče ve vestibulu a u jednotlivých východů by měly být hotovy po novém roce.

Dle vyjádření Pražské integrované dopravy jsou testovány dané stanice právě kvůli jejich rozlišnostem. „Každá z testovaných stanic má svá specifika a každá je na jiné lince metra. Vyzkoušíme si tak umístění nové grafiky v kombinaci se všemi třemi barvami linek metra a také v různém uspořádání nástupišť i východů,“ píše PID na sociální síti X. Momentálně jsou ve stanici Chodov instalované pouze nosiče u nástupiště, ve vestibulu a u jednotlivých východů by se měly nové nosiče objevit na začátku příštího roku.

Koncept Čitelná Praha, který má za úkol sjednotit a zkvalitnit celý informační a navigační systém v Praze. Nová grafika informačních prvků je již delší dobu částečně testovaná na stanici metra Palmovka a také ve zrenovované stanici Jiřího z Poděbrad. Na Palmovce je od začátku příštího roku v plánu instalace úplně nových nosičů s lepším osvětlením. Od listopadu testuje v metru Dopravní podnik také nové "jezevčíky" - podlouhlá schémata linek metra.

V metru můžete od začátku listopadu vidět nové

Od 1. listopadu najdou cestující ve třech soupravách každé linky metra novou grafickou podobu schémat Prahy a páteřních tras MHD. Nové informační grafiky vznikly v rámci grafického konceptu Čitelné Prahy, ten má za úkol sjednotit a zkvalitnit...

Cestující mají skrze dostupné formuláře možnost napsat zpětnou vazbu a tím pomoci k vývoji finální podoby jednotného informačního systému. „Chceme, aby se každý v Praze vyznal a našel správnou cestu. Naším cílem je proto sjednotit všechny navigační a informační prvky ve městě do jednotného stlyu tak, aby pohyb v něm byl předvídatelný a především čitelný. Zkušenosti, které posbíráme v rámci pilotního testování využijeme pro vytvoření finální podoby tohoto systému," dodal náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti). 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pražská integrovaná doprava

Štítky doprava, metro, dopravní podnik, informační systém, Praha

Informační systém v metru na Chodově má nový kabát. Následuje tak Palmovku a Jiřího z Poděbrad  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.