Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm nepojedou tramvaje

Cestující v pražské MHD se musí připravit na přerušení provozu tramvají mezi zastávkami Strossmayerovo náměstí a Výstaviště. Důvodem jsou práce na opravě železniční trati. Výluka začne v pondělí 31. července a potrvá do soboty 26. srpna. Vyplývá to z informací zveřejněných na internetových stránkách dopravního podniku. Náhradní autobusová doprava nebude zavedena.

Provoz se přeruší skoro na měsíc

Výluka se dotkne tramvajových denních linek číslo 6 a 17, historické tramvaje 41 a nočních linek 93 a 94. Provoz tramvají bude přerušen od pondělních 00:01 a potrvá do půlnoci na 26. srpna.

Linky číslo 6 a 94 pojedou v úseku Strossmayerovo náměstí – Maniny přes zastávky Vltavská a Holešovická tržnice. Linky číslo 17 a 93 pak ze Strossmayerova náměstí zamíří k Nádraží Holešovice přes zastávky Vltavská, Dělnická a Ortenovo náměstí.

V tramvaji je smraďoch. Co teď?

Pátek, 14. července 2023, 07:00Blogy a komentáře

V tramvaji je smraďoch. Co teď?

S rostoucími venkovními teplotami se jako každé léto dramaticky zvyšuje šance na to, že interiér vozu MHD, na který čekají cestující, bude kvůli nadměrné sekreci potních žláz vedrem zkoušených pasažérů cítit velmi nepříjemně. Co mohou pasažéři...

Pražský dopravní podnik chystá na léto opravy za 120 milionů, lidé se musí připravit na výluky

V rámci klidnějšího prázdninového režimu bude dopravní podnik v Praze realizovat hned několik oprav tramvajových tratí a metra. Celkově se jedná o částku víc než 120 milionů korun. K pracím se ale vážou výluky, které potrvají i několik dní....

Linka 156 pojede přes Veletržní palác, OC Stromovka a Řezáčovo náměstí zpět na Vltavskou

Historická linka číslo 41 bude ve směru ze Strossmayerova náměstí na Čechův most odkloněna přes zastávky Vltavská, a sice na předmostí Hlávkova mostu, dále zamíří na Těšnov, k Bílé labuti a přes Náměstí Republiky do Dlouhé.

V denním provozu bude zavedena tramvajová linka číslo 27, která pojede z Libuše přes Modřany a Braník na Palackého náměstí a dále k Národnímu divadlu a okolo Právnické fakulty na Strossmayerovo a Letenské náměstí a skončí na Špejcharu.

V době výluky také dopravní podnik o víkendu povede spoje autobusové linky 156 z Vltavské přes zastávky Veletržní palác, OC Stromovka a Řezáčovo náměstí zpět na Vltavskou.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto © Jorge Royan

Štítky výluka, MHD, tramvaje, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm nepojedou tramvaje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.