Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pražský dopravní podnik chystá na léto opravy za 120 milionů, lidé se musí připravit na výluky

V rámci klidnějšího prázdninového režimu bude dopravní podnik v Praze realizovat hned několik oprav tramvajových tratí a metra. Celkově se jedná o částku víc než 120 milionů korun. K pracím se ale vážou výluky, které potrvají i několik dní. Tramvajím změní trasy, za metro bude zavedena náhradní doprava.

„Vše jsme naplánovali tak, aby jednotlivé akce na sebe navazovaly"

„O letních prázdninách, kdy je výrazně nižší poptávka po MHD i provoz automobilů na komunikacích, se snažíme provádět opravy, které by měly násobně horší dopad na dopravu v Praze, pokud bychom je realizovali během školního roku,“ vysvětlil v tiskové zprávě Jan Šurovský, člen představenstva a technický ředitel DPP – Povrch.

Jedná se například o opravy tratě na Vítězném náměstí, ulici Plzeňská nebo na náměstí I.P. Pavlova. Pro vytížená místa využijí i červencové svátky, podnik totiž očekává, že Pražané budou mimo město.

„Loni v létě jsme kvůli zahájení předsednictví České republiky v Radě Evropské unie řadu oprav nemohli zrealizovat, například výměnu pražců v metru na začátku července. Letos na opravy tramvajových tratí využijeme každý den letních prázdnin i část září. Vše jsme naplánovali tak, aby jednotlivé akce na sebe navazovaly,“ dodal Šurovský.

V metru vymění pražce a výhybky

Opravy metra začnou už 1. července, kdy na trase C mezi Muzeem a Pražského povstání vymění dřevěné pražce za betonové na obou staničních kolejích ve stanici I. P. Pavlova a na obou traťových kolejích mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad. Provoz bude zastaven do 9. července, mezi Hlavním nádražím a Muzeem pojedou náhradní autobusy.

Další omezení čeká linku C o víkendu 15. a 16. července a v sobotu 19. července, kdy bude nad stanicí Florenc pokračovat rekonstrukce stropní desky. Metro nepojede mezi Hlavním nádražím a Vltavskou, cestující svezou náhradní tramvaje.

Trasa A se dočká modernizace zabezpečovacího zařízení ve stanici Strašnická a výměny výhybek a pražců ve stanici Depo Hostivař. Metro proto nepojede mezi Želivského a Depem Hostivař od 5. července do 9. července. Dopravní podnik zaveden náhradní tramvaje.

Trať přes magistrálu opraví ve třech etapách

Velká oprava proběhne na Vítězném náměstí, kde během dvou týdenních etap vymění tramvajové koleje ve směru na Evropskou a poté na Svatovítskou. Začíná se 1. července a končí 14. července. Zavedeny budou náhradní autobusy a tramvaje.

Mezi Klamovkou a Kavalírkou na Plzeňské vymění kolejové oblouky v termínu od 15. července do 10. srpna. Tramvaje nepojedou z Klamovky do Sídliště Řepy, jezdit budou autobusy.

Ve třech etapách proběhne oprava tramvajové trati přes magistrálu, tedy ulice Sokolskou a Legerovu. K tomu jsou v plánu lokální opravy tratě v Ječné ulici v místě křížení s ulicemi V Tůních a Melounová. Jedná se o období od 11. srpna do 20. srpna, tramvaje nepojedou z Karlova náměstí na I.P. Pavlova, zavedena budou náhradní autobusy.

Provoz zastaví i práce na mostě

Od 21. srpna do 3. září nepojedou tramvaje mezi Vypichem a Bílou Horou, v tramvajové smyčce Bílá Hora totiž budou vyměňovat výhybky a kolejové oblouky. Po trase se lidé dostanou náhradními autobusy.

Na víc než dva týdny omezí dopravu výměna opotřebených kolejových oblouků u křižovatky ulic Vyšehradská, Benátská a Na Slupi. Tramvaje nepojedou mezi stanicemi Moráň a Albert od 1. do 17. září, nahradí je autobusy.

Práce na mostní estakádě v ulici Dukelských hrdinů zastaví tramvajovou dopravu mezi Výstavištěm a Strossmayerovým náměstím od 31. července do 25. srpna. Náhradní doprava zavedena nebude.

Kvůli dokončování developerské výstavby a úpravám tramvajové trati a křižovatky v Poděbradské ulici nepojedou tramvaje mezi stanicemi Nádraží Libeň a Starý Hloubětín od 21. srpna do 3. září. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPP, Petr Hejna

Štítky dopravní podnik, omezení, výluky, opravy, tramvaje, metro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský dopravní podnik chystá na léto opravy za 120 milionů, lidé se musí připravit na výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.