Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Praha se chystá na další opravy Barrandovského mostu, dopravu omezí už o víkendu

Řidiči se musí připravit na druhou etapu oprav Barrandovského mostu, nevytíženější komunikace v České republice. Práce začnou v pondělí 15. května, dopravní komplikace ale nastanou už v sobotu, kdy se bude instalovat dopravní značení a malovat provizorní pruhy.

Jsou to stavební práce, které jsou závislé na počasí"

První etapa proběhla loni, teď dělníci začnou se severní polovinou jižního mostu. „Už teď se intenzivně pracuje uvnitř v komoře mostu, kde se vrtají otvory na nové přepínací kabely a dělají se další přípravné práce,“ řekl na tiskové konferenci náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Opravy měly původně začít 1. května, termín ale museli posunout, aby vše mohli zkoordinovat s dalšími okolními pracemi jako je oprava tramvajové trati do stanice Modřanskou nebo výstavba Dvoreckého mostu.

Práce by měly trvat do 14. srpna, Hřib ale upozornil, že termín nemusí být dodržen. „Jde o rekonstrukci, může se narazit na nečekané okolnosti. Jsou to stavební práce, které jsou závislé na počasí. Počítáme s tím, že dojde k ukončení dopravního omezení do konce srpna,“ upřesnil Hřib.

Skončila první etapa oprav Barrandovského mostu. Jezdí se všemi směry

V noci na dnešek skončila první etapa rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze, která začala v půlce května. Po mostě se opět dá jezdit všemi směry. Na twitteru o tom informoval náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Dělníci budou...

V pondělí se začne frézováním

Do první poloviny května probíhají práce bez výrazného omezení provozu, od 15. května, když začne hlavní část, do konce srpna, ubyde v každém směru jeden pruh. Řidiči využijí tři provizorní pruhy v každém směru a musí se připravit na uzavření Barrandovské rampy.

„Kvůli tomu bude dopad na dopravu ještě výraznější než loni. To byla uzavřena rampa na Strakonickou, Barrandovskou ovšem využívá až dvakrát víc aut,“ zdůraznil Hřib.

Od soboty budou pracovníci instalovat širší dopravní vztahy a orientační dopravní značení. Budou vyznačovány tři provizorní pruhy, od dvanácti hodin proto uzavřou ulici k Barrandovu.

„Patnáctého začneme frézováním vozovky, budeme demolovat římsy a příslušenství zábradlí, co nejrychleji se budeme dostávat k samotné nosné konstrukci,“ popsal práce náměstek ředitele Technické správy komunikací Josef Richter

Městé posílí veřejnou dopravu

Objízdné trasy povedou po Pražském okruhu, v rámci úseků, které pro značenou objížďku slouží nemusí mít řidiči dálniční známku. Město posílí i některé linky veřejné dopravy a vyčlení pro ně preferenční pruhy, třeba na ulici Strakonická.

Pro řidiče, kteří se ocitnou v problémech, bude opět k dispozici odtahová služba zdarma.

Aby se nám nestávala situace z minulého roku, nechte se prosím odtáhnout naší městskou odtahovou společností, odtáhne vás vždy na nejbližší místo v řádu stovek metrů za most, a tam si můžete zavolat vlastní komerční v rámci pojištění," vyzval veřejnost ředitel TSK Jozef Sinčák.

Most z roku 1983 ještě nikdy nebyl opravován. Celkem rekonstrukce vyjde na 594,5 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto Barrandak.cz

Štítky rekonstrukce, Barrandovský most, doprava, omezení, TSK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha se chystá na další opravy Barrandovského mostu, dopravu omezí už o víkendu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.