Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Maraton v neděli omezí v Praze automobilovou i hromadnou dopravu

Řidiči i cestující hromadnou dopravou musí v neděli počítat s komplikacemi. Kvůli tradičnímu maratonu budou totiž od rána až do čtyř odpoledne postupně uzavírány některé silnice a doprava bude odkloněna. K tomu bude kolem trasy závodu už od soboty zakázáno parkování.

Závod letos odstartuje v devět ráno v dolní části Václavského náměstí u Můstku a cíl má na stejném místě. Zúčastní se ho osm tisíc běžců, kteří se vydají na 42 kilometrů dlouhou trasu přes šest městských částí a šest mostů.

Policie ve spolupráci s městskou policií bude od osmi ráno až do čtyř odpoledne řídit kolem trasy dopravu a uzavírat a postupně otevírat ulice. V Praze 1 je to Celetná, Čechův most, Dvořákovo nábřeží, Jiráskovo náměstí a Jiráskův most, Karlův most, Klárov, Křižovnická, Mánesův most, Masarykovo nábřeží, most Legií, Mostecká, náměstí Republiky, Na Příkopě, Národní, náměstí Curieových, Pařížská, Prašná brána, Smetanovo nábřeží, Staroměstské náměstí, Těšnovský tunel a nábřeží Ludvíka Svobody, Újezd a Karmelitská, Vítězná, Václavské náměstí i ulice 17. listopadu a 28. října.

V Praze 2 pak bude uzavřeno Palackého náměstí, Rašínovo nábřeží, ulice Na Slupi, Spytihněvova, Svobodova, Sekaninova a Jaromírova nebo Ostrčilovo náměstí.

Prahy 4 se uzavírky dotknou v oblasti Podolského nábřeží a Vyšehradského tunelu, v Praze 5 se bude jednat o Jiráskův most, Diezenhoferovy sady, Nádražní, Vltavskou a Zborovskou, dále o Palackého most a Lidickou nebo o ulice Svornosti, Strakonickou, Nábřežní i o Hořejší a Janáčkovo nábřeží.

V Praze 7 se řidiči nedostanou na Bubenské nábřeží, Jankovcovu, Jateční a Komunardů,  nábřeží Edvarda Beneše a kapitána Jaroše. Praha 8 uzavře Libeňský most, ulici Pobřežní, Štorchovu, Voctářovu, Švábky a Rohanské nábřeží. Po celé trase bude také platit zákaz parkování a to už od soboty.

Od půl deváté do čtvrt na pět bude také upraveny trasy autobusů a tramvají, které do závodu zasahují. Jedná se o tramvaje 1, 2, 3, 5, 7, 9, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 22, 23, 25, 41, 42 a autobusy 176, 194, 207.Přesunou se některé zastávky, zavedena bude náhradní doprava a některé linky čeká odklon.

Všechny změny najdete na webu dopravního podniku.

Ten také doporučuje využít k cestování po Praze linky metra A a B, které od sedmi ráno do půl třetí odpoledne posílí.

Ohodnoť článek

Foto RunCzech

Štítky maraton, doprava, omezení, veřejná doprava, auta, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maraton v neděli omezí v Praze automobilovou i hromadnou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.