Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Projekt oprav Želivského za patnáct milionů vytvoří Pragoprojekt a Atelier Promika

Projekt rekonstrukce pražské ulice Jana Želivského pro městskou Technickou správu komunikací (TSK) vytvoří za zhruba 15,5 milionu korun firma Pragoprojekt a Atelier PROMIKA. Vyplývá to z informací zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek. Rekonstrukce má podle dřívějších informací zahrnovat rozšíření chodníků či přeložku tramvajových kolejí, aktuálně dopravu v ulici omezila rekonstrukce vodovodního řadu a kanalizace.

Kompletní rekonstrukci frekventované ulice město připravuje několik let, v minulosti k záměru vznikla koncepční studie. Projekt bude podle dřívějších informací zahrnovat přeložku tramvajových kolejí dál od zástavby, rozšíření ulice a zapracování dalších plánovaných investic, jako je třída, která má propojit novou čtvrť plánovanou v Nákladovém nádraží Žižkov s Jarovem.

Loni začaly v ulici práce na opravách inženýrských sítí, které se podle zástupců jejich provozovatelů již nedaly dále odkládat. Začátkem loňského roku omezily dopravu práce na plynovodu a letos od začátku dubna do konce června je ulice pouze částečně průjezdná kvůli opravám vodovodu a kanalizace.

Rekonstrukce se nedávno dočkalo Basilejské náměstí, které ulice protíná. Úpravy zahrnovaly nové řešení křižovatky, rozšíření chodníků nebo doplnění cyklopruhu. Práce provedla developerská společnost Central Group, která v přilehlém areálu Nákladového nádraží Žižkov staví byty.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, opravy, Jana Želivského, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt oprav Želivského za patnáct milionů vytvoří Pragoprojekt a Atelier Promika  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.