Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

O Velikonocích došlo k šesti stovkám nehod. Zemřeli dva lidé, nejméně za posledních dvacet let

, aktualizováno 12. dubna 2023, 11:16

Policisté během velikonočních svátků posílili kontroly na silnicích, aby dohlédli na řidiče. Posvítili si na pětatřicet tisíc z nich a odhalili skoro přes šest a půl tisíce přestupků. I přes zvýšená bezpečnostní opatření bourali řidiči šestsetkrát, dva lidé v autech zemřeli.

V Praze jelo příliš rychle přes 120 lidí

Od čtvrtka do pondělí v rámci akce Velikonoce hlídkovalo na silnicích celé republiky tři tisíce policistů.

„Hlídky se zaměřily na místa s vysokým dopravním zatížením, turisticky významných oblastí a rizikových míst, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a kde nejčastěji dochází k dopravním nehodám,“ upřesnila na webu policejní mluvčí Hana Rubášová.

Policisté se zaměřili na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, styl jízdy, používání bezpečnostních pásů. Kontrolovali také doklady, technický stav vozidel a alkohol či návykové látky u řidičů.

Jak redakci Pražské Drbny informovala mluvčí Violeta Siřišťová, pražští policisté kontrolovali 766 aut a zjistili 270 přestupků. Z nich 249 vyřídli blokovou pokutou. Rychlost porušilo 123 řidičů, pod vlivem alkoholu byl jeden. Telefon za jízdy drželi čtyři řidiči, pásy nemělo zapnuto 27 z nich. Bez řidičáku se na silnice vydalo 12 lidí, v nevyhovujícím technickém stavu bylo 34 a dálniční známku jich nemělo 15.

Policisté našli dvě kradená auta a deset hledaných lidí

V celé republice pak zastavili skoro třicet pět tisíc aut, u jejichž řidičů odhalili 6721 dopravních přestupků. S rychlostí to přehnali v 1892 případech, technický stav byl špatný u 972 aut, pásy nemělo 510 lidí a bez řidičského průkazu jelo 167 řidičů.

Dálniční známka nebyla pořízena pro 359 vozů, telefon mělo za jízdy v ruce 370 řidičů a pod vlivem alkoholu sedlo za volant 150 z nich. Přestupku se dopustilo i 19 chodců, 13 cyklistů a 18 motocyklistů.

K tomu policisté našli dvě ukradená auta a deset pohřešovaných a hledaných osob.

Došlo také k 584 nehodám. Jak informovala ČTK, sedmdesát z nich 62 pod vlivem alkoholu. Zranilo se 126 lidí a dva zemřeli, což je podle Rubášové nejméně za poslední dvě dekády. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, nehody, Velikonce, auta, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Velikonocích došlo k šesti stovkám nehod. Zemřeli dva lidé, nejméně za posledních dvacet let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.