Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Opravy tramvajové trati omezí dopravu na Smetanově nábřeží

Cestující veřejnou dopravou i řidiči se od soboty 15. dubna musí připravit na komplikace plánování trasy přes Smetanovo nábřeží. Na deset dní tam totiž kvůli rekonstrukci tratě bude upraven provoz. Tramvaje nepojedou vůbec a auta jen omezeně.

Technická správa komunikací bude na Smetanově nábřeží mezi ulicemi Národní a Betlémská opravovat tramvajovou trať, povrchy vozovky, sanovat kanalizaci a vyměňovat trakční stožáry. Je to pokračování akce Praha bez bariér, při které i rozšíří nástupiště zastávky Staroměstská.

„V aktuální etapě, která proběhne v úseku mezi ulicemi Národní a Betlémská, dojde k přeložkám stávajících stožárů veřejného osvětlení a trakčního vedení, k výstavbě 10 ks nových trakčních stožárů a demontáži stávajících 6 ks trakčních stožárů, s čímž je spojena zároveň i úprava dráhových kabelů a sanace stávající kanalizace,“ informovala Technická správa komunikací na webu opravujeme.to.

K tomu mezi Betlémskou a zastávkou Karlovy lázně provedou sanaci kanalizace a trať opraví mezi ulicemi Karolíny Světlé a Karlova.

Tramvaje v úseku nepojedou od soboty 15. dubna do 24.dubna. Kvůli objízdným trasám zřídí dopravní podnik na nábřeží Edvarda Beneše zastávku Malostranská a k Mánesovu mostu přemístí zastávku Staroměstskou. Tu využije autobus 194. 

Podrobný popis změn najdete zde.

Linka číslo 2 končí v zastávce Malostranská, číslo 17 ze zastávky Staroměstská pokračuje jako 18, ve směru od Podolské vodárny jako 18 pojede na Náměstí Bratří Synků. Tramvaj 24 je ve směru od Vozovny Kobylisy zkrácena do zastávky Florenc.

Pro řidiče bude úsek uzavřen obousměrně jen v 15. a 16. dubna, jet mohou přes Malou Stranu. Po zbytek doby je trasa povede přes most Legií, v opačném směru přes ulici Divadelní.

Ohodnoť článek

Foto Praha 1

Štítky kanalizace, Staroměstská, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, dopravní podnik, omezení, tramvaje, opravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy tramvajové trati omezí dopravu na Smetanově nábřeží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.