Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U Jiráskova mostu budou přechody. Lidé nebudou muset most podcházet ani přebíhat silnici

Na smíchovském předpolí Jiráskova mostu vzniknou tři nové přechody pro chodce. Dosud se museli chodci z jedné strany mostu na druhou dostat buď nebezpečným a nelegálním přeběhnutím silnice, nebo přes úzký chodník v podjezdu pod mostem. Na rekonstrukci křižovatky už druhý týden pracuje TSK Praha.

Hotovo má být začátkem dubna

„Určitě znáte nepříjemné bloudění na Janáčkově nábřeží a volbu, zda se vydat úzkým chodníčkem v nehostinném podjezdu plným aut anebo raději nelegálně přebíhat nahoře mezi autama. Tomu je nyní konec,“ napsal na svůj facebookový účet bývalý náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Pracovníci TSK Praha už druhý týden realizují přestavbu křižovatky na smíchovském předpolí Jiráskova mostu. V rámci rekonstrukce v místě přibudou tři nové přechody pro chodce. Hotovo má být 3. dubna.

Stávající směrový ostrůvek ve směru z mostu zmizí

Povrch vozovek zůstane podle vyjádření TSK asfaltový v celém opravovaném úseku. „Upraví se nebo vymění kamenné obruby a přestaví se navazující chodníky, které budou převážně z kamenné mozaiky. V severní části křižovatky do ulice Janáčkovo nábřeží budou nároží vytažena směrem do křižovatky a doplněny přechody pro chodce přes zbývající ramena křižovatky. Stávající směrový ostrůvek ve směru z mostu bude odstraněn,“ popsala na webu TSK mluvčí Barbora Lišková.

Nový přechod pro chodce vznikne také mezi ostrůvkem oddělujícím výjezd a nájezd na Jiráskův most a východním chodníkem podél nájezdu na most. Na přechodu vzniknou bezbariérové rampy s nášlapem obrubníku.

Největší omezení mají probíhat o víkendech

Bývalý náměstek pro dopravu Adam Scheinherr si neodpustil popíchnutí minulého vedení Prahy 5. „Realizace už mohla být v minulém roce, ale staré vedení MČ Praha 5 v čele s paní starostkou Renatou Zajíčkovou (ODS) nesouhlasilo. Jsem proto rád, že s novým vedením a starostou Jaroslav Pašmik se dohoda povedla a jedná se o jednu z prvních realizací v letošním roce,“ napsal Scheinherr na Facebooku.

Práce mají být hotové do začátku druhé etapy rekonstrukce Barrandovského mostu a největší omezení mají probíhat hlavně o víkendech. Nově chystané přechody pro chodce navíc podle Scheinherra neomezí ani řidiče, protože chodci budou přecházet v době, kdy auta stojí na červenou.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adam Scheinherr

Štítky doprava, přechody, Jiráskův most, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Jiráskova mostu budou přechody. Lidé nebudou muset most podcházet ani přebíhat silnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.