Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sníh zkomplikoval dopravu, autobusy se zasekly v kopcích

První letošní várka sněhu přinesla Praze také dopravní komplikace. Problémy se objevily v noci z pátku na sobotu, kdy se autobusy zasekly v kopci například v Motole nebo na Strahově. Technická správa komunikací vyrazila už večer na posyp komunikací.

Do ulic vyrazili sypači i metači

Sníh zkomplikoval nejprve jen příměstskou dopravu, v noci na sobotu se ale potíže objevily i v hlavním městě. „Problémy jsou například u motolské nemocnice nebo na Strahově,“ uvedla Pražská integrovaná doprava na svém twitterovém účtu.

Technická správa komunikací vyrazila už večer na likvidační posyp komunikací. Pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) na Twitteru informoval, že v pět hodin ráno vyšli metači primárně ke stanicím metra i na další zastávky a chodníky. Občany vyzval k opatrnosti jak na chodníku, tak za volantem.

Některé spoje kritická místa objížděly

Kvůli pokrývce v motolském kopci uvízlo několik kloubových autobusů. Některé spoje proto PID odklonila. Například linka 180 v noci místo objížděla po Bělohorské ulici.

„V tramvajové dopravě jsou pak evergreenem vjetí automobilů do sněhem skrytého otevřeného kolejového svršku. Jednu takovou událost máme za sebou v Motole, provoz byl ale rychle obnoven,“ uvedla společnost na Twitteru. Podle ní už by měla být situace stabilnější. „Komunikace se daří postupně zprůjezdňovat, nadále však očekávejte na některých linkách autobusů nepravidelnosti a zpoždění,“ uvedla.

Praha je připravena na zimu. Podívejte se, jaká technika bude bojovat s náledím

Pracovníci, kteří se budou v zimě starat o silnice v Praze, jsou připraveni a s nimi i technika. Letos bude zimní údržbu na 2 185 kilometrech komunikací zajišťovat 73 sypačů a dalších 50 menších strojů na menší silnice. Připraveno bude celkem...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TSK Praha

Štítky sníh, počasí, doprava, údržba komunikací, Motol, Praha, kopec, Fakultní nemocnice v Motole, chodník, Strahov, Twitter, Adam Scheinherr, Pražská integrovaná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh zkomplikoval dopravu, autobusy se zasekly v kopcích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.