Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Firma chce posunout termín dokončení Barrandovského mostu. Praha odmítla

Stavební firma Porr požádala magistrát a Technickou správu komunikací o prodloužení termínu dokončení letošní části oprav Barrandovského mostu. TSK s prodloužením termínu nesouhlasí. Pokud se tak stane, bude uplatňovat zaplacení pokut podle smlouvy, tedy pět milionů korun za první den.

Dokončení už se jednou posunovalo

Rekonstrukce začala letos 16. května. Dělníci nejprve demolovali nájezdovou rampu ze Strakonické ulice, odfrézovali vozovku a odstranili římsy, zábradlí a izolace. Původně měly práce skončit 2. září, ale kvůli vynuceným úpravám projektu byl termín posunut o 27 dní.

Dne 26. září ve večerních hodinách obdržela TSK návrh upraveného harmonogramu prací na Barrandovském mostě. Společnost Porr tímto oznámila posun termínu dokončení prací, respektive dopravního omezení na Barrandovském mostě do 22. října 2022. S takovým posunem termínu TSK zásadně nesouhlasí a odmítá ho," řekla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Oprava Barrandovského mostu se zatím prodražila o 43 milionů

Rekonstrukce pražského Barrandovského mostu se v důsledku použití původně neplánovaného ultra vysokohodnotného betonu podle odhadu prodražila o 43 milionů korun. Na jednání městských zastupitelů to řekl náměstek pražského primátora Adam...

Za první den zpoždění je pokuta pět milionů korun

Podle dohody TSK a města se stavebníkem měly letošní opravy skončit ve čtvrtek. Pokud se tak nestane, tak TSK podle mluvčí počínaje pátkem 30. září uplatní kompenzace za nedodržení termínu podle podmínek smlouvy. Podle dřívějšího vyjádření vedení města je první den zpoždění pokuta pět milionů korun.

Barrandovský most z roku 1983 je součástí městského okruhu a dosud nebyl nikdy opravován. Denně ho přejede na 140 tisíc aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze. Rekonstrukce stavby je rozložená do několika let a vždy potrvá jen část roku. Celkem vyjdou práce za celé období na 594,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky Barrandovský most, Porr, oprava, termín, zpoždění, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma chce posunout termín dokončení Barrandovského mostu. Praha odmítla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.