Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Železářství Rousek v Nuslích po 139 letech zavírá. Tržby klesly o polovinu

Známé železářství V.J. Rousek na Náměstí bratří Synků v pražských Nuslích po 139 letech zavírá. Důvodem jsou vysoké náklady a propad poptávky v posledních letech. Obchod nyní zahájil výprodej zásob, zhruba do třech měsíců by měl zavřít úplně.

„Ekonomická situace nám nedovolí pokračovat. Vzrostla řada nákladů, navíc od covidové epidemie klesly tržby zhruba o 50 procent," řekl spolumajitel obchodu Jan Rousek.

Zatímco rok 2019 ještě firma uzavřela s mírným ziskem, v covidovém roce 2020 se už dostala do více než dvoumilionové ztráty. Podobného výsledku dosáhla i v následujících letech. „Udržení na trhu bude velikým problémem," uvedla firma v účetní závěrce za rok 2022.

Železářství, které má podle Rouska zhruba 40 zaměstnanců, tak od července začalo s výprodejem zboží. Momentálně nabízí slevy 20 procent na veškerý sortiment, od srpna to bude 40 procent. „Jednám také s firmami, které by nějaké věci mohly odkoupit. Zavřeme, až vše prodáme. Předpokládám, že to ukončím tak do čtvrt roku," dodal Rousek.

Firma V.J. Rousek byla založena v roce 1885. Nabízela široký sortiment, který zahrnoval více než 80.000 druhů zboží. Obchod využívali profesionálové i domácí kutilové.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky trh, hobby, železářství, firmy, Rousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

Tady se naplňuje pravidlo, Praděd firmu založil, děd rozvíjel a budoval, otec prosperoval,syn udržoval a vnuk zničil a zlikvidoval. Výmluvy na covid jsou nesmysl, jedná se úplně o jiné věci. Tytam jsou totiž doby kdy se u Rouska sehanlo od hřebíku po lokomotivu a prodavači byli opravdu lidé na svém místě.Stačilo říct potřeboval bych takové to s takovým tím a prodavač věděl a poradil.Nákldy rostou bohužel všude ale u Rouska je to o něčem jiném, prakticky nějvětší položka, nájemné se ho netýká, je ve vlastním!! Navíc ať mi nikdo netvrdí že takový obchod si nevydělá na energie.Problém bych spíš viděl jinde. V neschopnosti vedení, v platové politice firmy,v poměrně předraženém zboží a v neposlední řadě v sortimentu.Prtodejna může být veliká ale pokud tam mám např kamna které prodám max 1-2x za sezonu,tak je to k ničemu. Jak říkám doby kdy V.J. Rousek byl pojem jsou již minulostí,zrovna tak odbornost prodavačů atd. Snaha být milionářem již zničila mnoho dříve prosperujících firem.Tudíž výmluvy covid energie atd jsou pouhou výmluvou pro neschopnost a nezájem. Podotýkám že bydlím v podstatě za rohem a k ROUSKOVI JSEM CHODIL DLOUHÁ LÉTA NAKUPOVAT. Znal jsem se i s řadou jeho prodavačů a prodavaček Tak že zhruba vím o čem likvidace firmy asi je.

Sobota, 6. července 2024, 04:47Odpovědět

Jiří Matoušek

Přibyla konkurence, hobby markety, e-shopy, firmy dělají výběrová řízení atd. Mzdové náklady, obměna zákazníků...

Sobota, 6. července 2024, 19:42Odpovědět

Železářství Rousek v Nuslích po 139 letech zavírá. Tržby klesly o polovinu  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.