Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Policista bez roušky v Praze udeřil muže bez roušky. Nepřijatelné, řekl policejní prezident

Od soboty koluje po internetu video, které zachycuje jak policejní hlídka na autobusové zastávce v ulici Pod Šancemi v Praze 8 svérázně řeší, že čtyřiapadesátiletý muž, který sedí na zastávce, nemá roušku. Jeden z policistů muže tvrdě usadí na sedadlo a udeří muže do obličeje. Sám zasahující policista přitom také nemá zakryté dýchací cesty. O případu informoval Blesk.

Policisté v sobotu ráno vyjížděli na základě telefonické stížnosti na autobusovou zastávku K Žižkovu. „Vyjížděli jsme na tísňové volání k agresivnímu muži (54), který hodil láhev na projíždějící auto,“ uvedla pro Blesk policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Na zastávku přijeli dva policisté a situaci začal s mužem řešit muž zákona, který na sobě neměl roušku. Nejprve agresivního muže tvrdě usadil na sedadlo zastávky a později jej udeřil do obličeje. Autory videa jednání policisty nenechalo chladnými. „To mu dal dělo?“ divili se.

Z videa je patrné, že policista si roušku nasadil, až na místo přijeli další jeho kolegové. Když starší muž opět odhodí roušku na zem, policista ji zvedne a zadrženého opět udeří. „Vždyť ho mlátí ten, co si tu roušku nechtěl vzít,“ ozývají se svědci na videu.

Zadržený muž nadýchal dvě promile alkoholu. „Byl omezen na svobodě a skončil na policejní služebně,“ uvedla mluvčí a potvrdila, že se zásahem policisty budou zabývat příslušné orgány. „Na základě videa získaného z internetu se zásahem policisty bude zabývat Odbor vnitřní kontroly Krajské policie hlavního města Prahy. Podle zjištěných závěrů bude nadále řešena,“ vysvětlila Violeta Siřišťová.

Za chování policisty se omluvil policejní ředitel Jan Švejdar: „Jsem neskutečně zklamaný z toho, co jsem dnes viděl. Chování policisty je naprosto nepřijatelné a neomluvitelné,“ napsal na twitteru. „Jeho selhání vrhá špatné světlo na celý policejní sbor. O to více v době, kdy musíme jít příkladem. Je mi to moc líto a veřejnosti se upřímně omlouvám,“ uvedl Jan Švejdar.

Ředitel pražské policie Tomáš Lerch pro iDnes.cz uvedl, že přestože ví, co uvedenému incidentu předcházelo, považuje jednání policisty, který prováděl zákrok navíc bez roušky, za nepřijatelné. „Zasahující policista se bude ze svého postupu zodpovídat,“ dodal Tomáš Lerch a i on připojil omluvu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Kosmonaut Fredy

Štítky násilí, úder, rouška, policie, kontrola, Praha, Blesk, Jan Švejdar, Žižkov, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policista bez roušky v Praze udeřil muže bez roušky. Nepřijatelné, řekl policejní prezident  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.