Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Praha 8 konečně postaví hřiště v parku Dlážděnka, místním se projekt ale nelíbí

Po urgencích od místních rodin městská část Praha 8 konečně postaví hřiště v revitalizovaném parku Dlážděnka v Kobylisích. To se tam mělo vrátit hned po dokončení stavebních prací, plány ale zhatila žaloba. Projekt nového hřiště se ale místním nelíbí, je totiž na přímém slunci a nově založeném trávníku.

Hřiště zatím jen pro nejmenší

Hřiště uzavřeli loni v červenci kvůli rekonstrukci, tu pak v polovině přerušila žaloba. „Manželský pár, který to žaluje, tak žaluje celý projekt ve smyslu, že mají problém s tím, že se hřiště zvětšilo a je blíž k jejich domu, ale také s tím, že požadují možnost vjezdu nákladního vozu přes park k sobě do zahrady,“ vysvětlil naší redakci v květnu Michal Trník, zástupce spolku Holešovičky pro lidi a opoziční zastupitel Prahy 8 za sdružení Osmička žije.

VIDEO: Rodiče chtějí zpátky dětské hřiště. Sami si ho otevřeli a protestovali proti radnici

V polovině března jsme informovali o bizarní situaci, která vznikla v libeňském parku Dlážděnka, odkud zmizelo dětské hřiště, přestože původně mělo dojít k jeho rekonstrukci. Park prošel v červenci minulého roku první fází revitalizace, měla...

Včera ale radnice oznámila, že se hřiště do parku vrátí a to v nejbližších dnech. Bude určeno pro děti od dvou do šesti let a bude mít sto metrů čtverečních. Je na něm plánováno pískoviště, s ochrannou plachtou, řetízková houpačka a herní sestava s klouzačkou. Kromě toho tu budou i dvě lavičky a odpadkový koš.

„Z důvodu zajištění bezpečnosti dětí bude vybudována zábrana proti vstupu psům s maximální výškou 90 cm, součástí bude jedna vstupní branka. Dále bude zhotovena přístupová cesta ze zatravňovacích dlaždic, z důvodu zajištění dobré dostupnosti a možnosti přístupu na dětské hřiště mimo jiné i s kočárky,“ popsal v tiskové zprávě mluvčí Osmičky Martin Šalek.

Lidem vadí slunce i postoj radnice

Hřiště pro starší děti na původním místě ale musí počkat. „Z důvodu přetrvávajícího soudního sporu s lidmi z blízkého okolí parku nelze do rozhodnutí soudu přistoupit ke kolaudaci,“ uvedl Šalek.

Děti v parku Dlážděnka se hřiště jen tak nedočkají. Výstavbu brzdí žaloba

Park Dlážděnka v Libni prošel první fází revitalizace už v červenci minulého roku, měla následovat jeho kolaudace a výstavba dětského hřiště. K tomu ale nikdy nedošlo, byla totiž podána správní žaloba a teď se čeká na rozhodnutí soudu nebo možnou...

„Nevíme jestli máme plakat nebo se smát. Hřiště je pořád na tom samém pozemku jako to původní, akorát co nejdál od sousedů žalobců, kteří zažalovali projekt (kromě jiného) kvůli hluku, který by jim hřiště údajně způsobilo,“ komentovali zástupci spolku Holešovičky pro lidi na Facebooku.

Lidé si na sociální síti stěžovali také na to, že hřiště je na nově založeném trávníku a přímo na slunci. Radnice tam ale plánuje na podzim vysázet stromy.

„Občanský tlak donutil radnici něco dělat, to je pozitivní. Smutné je, že předchozí řeči radnice o tom, jak nic dělat nejde, a je potřeba počkat na výsledek soudu (protože jako řádný hospodář nemůže mrhat prostředky), byly nejspíš jen výmluvy,“ uzavřel spolek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská část Praha 8

Štítky hřiště, kolaudace, žaloba, Praha 8, Dlážděnka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 8 konečně postaví hřiště v parku Dlážděnka, místním se projekt ale nelíbí  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.