Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bytový dům na Vítězném náměstí o krok blíže k realizaci. Projekt získal stavební povolení

Stavební povolení k bytovému domu, který by měl vzniknout na Vítězném náměstí, vydal stavební úřad Prahy 6. Stavba by měla vzniknout místo dříve zamýšleného kontroverzního projektu, kterému se přezdívalo Lední medvěd. Za projektem bytového domu nazývaného Victoria Palace stojí skupina Penta a Kaprain Group finančníka Karla Pražáka.

Budova má být hotová do roku 2025

Budoucí podobu bytového domu navrhli architekti z ateliéru Jakuba Ciglera. Budova se má stavět na parcelách mezi ulicemi Jugoslávských partyzánů a Verdunská. Hotová by měla být do roku 2025. Bude mít devět nadzemních a dvě podzemní podlaží. Součástí bude sto bytů a komerční plochy v přízemí.

Od Prahy 6 koupila firma Vítězné náměstí pozemky v Bubenči v roce 2018, a to 145,6 milionu korun. Rovněž splatila dluh, který firma vůči radnici z minulosti měla (jednalo se o částku 39,4 milionu korun).

„Lední medvěd“ nakonec nebude

Od roku 2016 společnost Vítězné náměstí vlastní skupina Penta a Kaprain Group. Firma předtím patřila do skupiny PPF Real Estate. Ta ji v roce 2016 prodala novému vlastníkovi. Skupina PPF Real Estate si pozemek od radnice Prahy 6 pronajala v roce 2011 s tím záměrem, že na místě postaví polyfunkční budovu podle návrhu architekta Radana Hubičky.

V roce 2013 byl návrh oceněn jako nejlepší architektonický projekt v rámci soutěže Stavba roku. Projekt se však setkal spíše s nepochopením části veřejnosti. Mezi výtky třeba patřilo to, že do prostoru náměstí nezapadá a je také příliš velký. Budova byla pro svůj tvar přezdívaná Lední medvěd. Zhruba na osmnácti tisících metrech čtverečních měla nabízet mimo jiné kanceláře, knihovnu nebo kavárnu. Budova však nakonec nezískala potřebná povolení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto victoria-palace.cz

Štítky ČR, stavby, správa, Praha, Vítězné náměstí, bytový dům, Praha 6, projekt, medvěd lední, Penta, Karel Pražák, Jakub Cigler, PPF, Bubeneč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bytový dům na Vítězném náměstí o krok blíže k realizaci. Projekt získal stavební povolení  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.