Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při nočním požáru přístavku domu v Jinonicích hasiči evakuovali 11 lidí

Operační středisko pražských hasičů vyslalo v úterý 9. února o půl deváté večer profesionální a dobrovolné hasiče z pěti stanic do ulice Markova v Jinonicích. Hořel zde přístavek, který se poté rozšířil i na přilehlý dům.

Hasiči na lokalizaci požáru nasadili dva vodní proudy C a jeden vysokotlaký proud a zasahovali v dýchací technice. Rovněž byly vytvořeny průzkumné skupiny, které z objektu evakuovaly celkem 11 lidí. Čtyři z nich si převzali do péče pražští záchranáři.

Přivolaní záchranáři po požáru zkontrolovali všech 11 evakuovaných lidí. Několik z nich utrpělo drobná poranění, která jim byla ošetřena na místě. Do vinohradské nemocnice převezli s popáleninami pouze čtyřletou dívku, která byla při vědomí,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Požár byl lokalizován za třicet minut po příjezdu první jednotky na místo. Následovalo dohašování a rozebírání ohořelých částí přístavku a podhledu rodinného domu. Příčinu požáru a rozsah škod šetří hasičský vyšetřovatel,“ doplnil mluvčí pražkých hasičů Martin Kavka.

Ohodnoť článek

Foto Hasiči Praha

Štítky požár, hasiči, dům, Jinonice, Praha 5, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nočním požáru přístavku domu v Jinonicích hasiči evakuovali 11 lidí  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.