Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

V Praze 4 utekl chovateli serval. Nebezpečné zvíře našli na pozemku školy

, aktualizováno 19. září 2022, 18:21

Pražští policisté pátrali po kotěti servala stepního, které se před čtyřmi dny ztratilo svému chovateli v Praze 4. I když se jednalo jen o mládě, mohlo by člověku ublížit. Zvíře v pondělí našli na pozemku školy v Krči.

O útěku šestiměsíčního servala stepního informovali policisté na Twitteru v pondělí ráno. „Asi 60 centimetrů velká kočka slyší na jméno "Bejby" a podle pracovníka odchytové služby by mohla být nebezpečná,“ napsali policisté v příspěvku.

Podle Facebooku Záchranné stanice Papouščí Ráj samička utekla majiteli v ulici Perlitova už před čtyřmi dny. Stanice očekávala, že za tu dobu se šelma mohla dostat až na okraj Prahy či do okolních obcí. Doporučila také nenechávat v oblasti děti bez dozoru. 

Servala pak odchytli v pondělí odpoledne. Mladá žena volala na linku městské policie, že by se zvíře mohlo nacházet v křoví za garážemi v ulici V Rovinách. Na místo vyjeli strážníci i pracovník odchytu a kotě nakonec našli na pozemku střední a mateřské školy v Horáčkově ulici.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o zvíře v zájmovém chovu je jeho majitel povinen zajistit zvíře proti útěku, pokud tak neučiní, dopouští se přestupku. Z tohoto důvodu strážníci předali oznámení příslušné městské části a také dají podnět na městskou veterinární správu," uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Ohodnoť článek

Foto Koláž Drbny

Štítky policie, pátrání, serval stepní, kotě, chovatel, Praha, pozemek, Facebook, Krč, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 4 utekl chovateli serval. Nebezpečné zvíře našli na pozemku školy  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.