Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V A-parku v Braníku vznikne autokino. Promítat se zde bude dvakrát týdně

V A-parku v pražském Braníku vznikne autokino, které lidem nabídne filmové promítání dvakrát týdně. První projekce by se zde měla uskutečnit už v dubnu. Záměr na vybudování autokina, které by mělo být v provozu do konce listopadu, schválili radní čtvrté městské částí, uvedl místostarosta Prahy 4 Michal Hroza (TOP 09).

V Praze se projekt autokina objevil už loni, jelikož jsou tradiční kina kvůli pandemii koronaviru uzavřena.

Opravdový filmový zážitek bude vždycky možný jen v kině. V současné době to ale považuji za dobrý nápad, jak oživit kulturu v naší městské části v situaci, kdy si na otevření běžných kin budeme bohužel muset ještě asi chvíli počkat,“ uvedl Hroza.

Promítání ve čtvrtek a v pátek

Promítání by se mělo uskutečnit dvakrát týdně, a to vždy ve čtvrtek a v pátek. Výjimkou bude pouze situace, když se v A-parku budou konat jiné akce. Autokino bude fungovat bezkontaktně za přísných hygienických opatření a lístky bude možné koupit pouze on-line.

Při současné pandemii covidu-19 začala autokina nahrazovat tradiční kinosály, které musely přerušit loni 10. března svůj provoz. Omezený provoz kina mohla zahájit 11. května, ale již 12. října se opět uzavřela. Kromě Prahy se autokina objevila také v Sokolově, Liberci, Mladé Boleslavi nebo Příbrami.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MHMP

Štítky ČR, zábava, správa, film, Praha, autokino, Braník, A-park, kino, TOP 09, pandemie covidu-19, městská část, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V A-parku v Braníku vznikne autokino. Promítat se zde bude dvakrát týdně  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.