Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koněvova ulice na Žižkově je ode dneška uzavřena. Omezení potrvá do července

Ode dneška do 4. července bude úplně uzavřena Koněvova ulice na pražském Žižkově. Dosud šla projet ve směru do centra. Důvodem je pokračování rekonstrukce, kvůli které byla frekventovaná ulice kompletně uzavřena už loni. Práce za celkovou cenu 118,5 milionu korun provádí firma Strabag.

Rekonstrukce začala koncem loňského června úsekem mezi Rokycanovou a Prokopovou. Od konce srpna do konce října byla ulice uzavřená, což na Žižkově způsobilo dopravní komplikace. Práce letos znovu po zimní přestávce začaly v březnu v úseku od Rokycanovy k Ostromečské ulici. Dosud byla ulice pro auta průjezdná ve směru do centra.

Nyní budou řidiči jedoucí do centra muset ulici objet ulicemi Jana Želivského, Prokopovou a Olšanskou. Autobusy MHD budou jezdit Černínovou, Roháčovou a Rokycanovou. Ve směru z centra je objížďka vedena Prokopovou a Olšanskou a autobusy MHD jezdí ulicemi Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Zelenky-Hajského, respektive Jana Želivského.

Po skončení první letošní úplné uzavírky bude ulice opět průjezdná od 5. července do 29. srpna ve směru do centra. Od 30. srpna do 7. listopadu se znovu kompletně uzavře. Do konce prací, který je naplánován na 30. listopadu, pak bude znovu průjezdná do centra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ondřej Rut - místostarosta Prahy 3

Štítky oprava, doprava, silnice, Koněvova, Praha, Žižkov, Strabag, Jan Želivský, Prokopov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koněvova ulice na Žižkově je ode dneška uzavřena. Omezení potrvá do července  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.