Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ulice Na Poříčí získá nový kabát. Podívejte se, jak bude v budoucnu vypadat

Projekt na revitalizace ulice Na Poříčí se po letech dostává do fáze investiční přípravy. Ulice, na níž můžeme najít známou Bílou labuť, palác AXA nebo hotel Imperial, projde rekonstrukcí, o níž se už více než deset let diskutuje.

V této fázi probíhá řada diskusí o technických detailech, a to zejména o upřesnění poloh a způsobu výsadby stromů nebo o umístění mobiliáře a osvětlení. Poté bude projekt nachystán pro vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení.

Přitažlivý městský prostor

Zásadní proměnou by ulice měla projít ve smyslu zlepšení pobytového komfortu. Jinými slovy by se měla stát přitažlivým městským prostorem. Dříve byla ulice tepnou, která propojovala samotný střed Prahy a území s výrazným rozvojovým potenciálem, a to směrem do Karlína.

Smyslem plánované revitalizace je navrátit ulici s množstvím staveb tehdejší glanc a výjimečnost. Dojde například k rozšíření chodníků, vzniku stromořadí či míst k zastavení. Všechno bude zakomponováno do prostoru i s ohledem na historické památky.

V plánu je tak zkrácení přechodů, které by mělo omezit možné kolize při pohybu chodců. Rovněž se chystá usměrnění dopravy s tím, že potřebné množství pohotovostních stání by zůstalo zachováno. Mělo by však dojít k limitování průjezdů lokalitou.

Pokud všechno půjde dobře, měl by být projekt a jeho projednání dokončeny do konce tohoto roku. Příští rok by pak na projekt mohla navázat realizace vlastního záměru, která by měla trvat několik měsíců.

Pokud byste i vy měli k plánované revitalizaci dotazy nebo připomínky, můžete se obrátit na e-mail participace@praha1.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Praha 1

Štítky Praha, Praha 1, Na Poříčí, revitalizace, projekt, AXA, Imperial, Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Na Poříčí získá nový kabát. Podívejte se, jak  bude v budoucnu vypadat  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.