Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Stydím se, říká český sponzor Rangers

Utkání mezi pražskou Spartou a Rangers sledoval na stadionu také Radek Grill, jehož značka pneumatik Tomket je sponzorem skotského týmu. Jihočeský podnikatel ocenil atmosféru, zároveň Budějcké Drbně popsal zkušenost, kterou prožil po konci zápasu.

Radka Grilla si na stadion pozvali zástupci skotského mistra. Značka pneumatik Tomket je totiž partnerem Rangers FC, díky čemuž nosí hráči logo Tomket Tires na rukávu. Podnikatel pro Budějckou Drbnu reagoval na diskusi o rasismu, která se od utkání Evropské ligy řeší ve spojitosti s finským hráčem Glenem Kamarou.

„Bohužel to musím potvrdit. Když jsme odcházeli ze stadionu, potkali jsme maminku, která svým dětem řeka: To je dobře, že toho opičáka vyloučili. To je to, co na to můžu říct,“ reagoval Radek Grill

„Byl jsem tam u toho s manželkou, která se nenarodila v Čechách, a neměl jsem sílu to komentovat. Stydím se za to, že jsem Čech. Stydím se, je to strašně smutné,“ sdělil Grill. 

Proti bučení fanoušků podle svých slov nic nemá. „Kamara tu kartu dostat měl, to bučení vůbec nekomentuju,“ přidal podnikatel. 

„Atmosféra byla díky dětem skvělá“

Ten si podle svých slov zápas užil. „Po fotbalové stránce to byl hezký zápas. Se zástupci klubu jsme se bavili hlavně o fotbale. Mimochodem si moc pochvalovali přijetí ze strany Sparty, byli moc spokojeni. Sparta byla jistě dobrým hostitelem. Skvělá byla i atmosféra díky dětem na stadionu,“ zhodnotil zápas, který vyhráli domácí 1:0.

K reakcím, které doprovází zápas mezi Spartou a Rangers, se dnes pražský klub vyjádřil. Odmítá v něm urážení dětí a děkuje za férový sportovní souboj. To podpořil i Jaroslav tvrdík, předseda predstavenstva SK Slavia Praha. 

Značka Tomket má v posledních letech ve Velké Británii stále větší jméno. Souvisí s tím i marketingové aktivity spojené právě s fotbalem. „Jsme za spolupráci s Rangers FC moc vděční. I díky tomu se pro nás tento trh stal tím nejlepším ze všech, prodáváme ve Skotsku, Anglii i Irsku. Otevírá nám to dveře do dalších zemí a klienti se jen hrnou,“ zmínil Grill.

ČTĚTE TAKÉ: Britská média píší o bučících dětech na Spartě a odvolávají se na rasismus

V loňské sezoně logo jihočeské firmy svítilo při utkáních Premier League na celkem čtyřech stadionech. Spolupráce pokračuje i nyní, před nedávnem značka oznámila například partnerství s Newcastlem United. Podporuje také italskou Fiorentinu. Kromě značky Tomket, pro kterou vyrábí čínská firma Linglong, vybudoval jihočeský podnikatel Radek Grill také e-shop s pneumatikami Nejlevnějšípneu.cz, který vznikl v roce 2003. 


Poznámka: Redakce na žádost Radka Grilla upravila titulek po agresivních a vulgárních reakcích.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rangers FC

Štítky TOMKET, sparta, rangers, fotbal, Rangers FC, AC Sparta Praha, pneumatika, Drbna.cz, Glen Kamara, Evropská liga UEFA, Premier League, Newcastle United FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Žalud

Vzývám všechny normální lidi a alepoň trochu vlastence ,aby bojkotovali nákup pneumatik u tohoto Čecháčka ! Hanba takovým lidem ! Nejsem rasista ale pobuřuje mi tato uměle vyvolaná vlna rasizmu. Je zajímavé , že se jedná o jeden ubohý tým , který nemá na to porazit Pražská S. PS. Fandím Bohemce.

Sobota, 2. října 2021, 20:30Odpovědět

Lukáš Brázda

Ono se nesní pískat, bučet, nebo nadávat na hráče, protože je černoch, a na ostatní může ? Kolik fotbalistů bylo i u nás vypískáváno, vybučeno atd, jen třeba za to, že přestoupili do týmu rivala, že zranili protihráče, že byli známými simulanty, a nikdo z toho vědu nedělal. To že Kamaru nemají diváci rádi je zjevně tím, že hraje jako dobytek, je ubrečenej simulant a záludnej zmetek - to nemá s jeho barvou pleti nic společného. Jen hledají důvod a ospravedlnění, proč v Praze prohráli a po nakopání zádele od Slávie už asi vzteky ani nespí, a ten ubožák jejich trenér tuplem.

Sobota, 2. října 2021, 20:19Odpovědět

Milan Štrupl

Tak si blbe zažádej o Skotské občanství - já se stydím za taková hovada co neustále plivou na Český národ. Mě můžou Skoti, Angličané, černoši a zbytek světa políbit pr.el . Nic jim nedlužím, nic jsem jim nevzal, nic od nich nechci, nechci se s nimi stýkat, nezajímá mě co si myslí, nezajímá mě jejich kultura... gril musí být pěknej zmetek, když cpe prachy do nějakýho přiblblýho Skotskýho klubu, jsem rád že vím co prodává - v životě si od téhle značky nic nekoupím...

Sobota, 2. října 2021, 20:12Odpovědět

Olin Sukup

Euromladeznik, hnedy nos, jak ho strka do patricnych zadku. O jeho pne jsem nikdy neslysel...????????

Sobota, 2. října 2021, 19:12Odpovědět

Miroslav Tuček

Tak si požádej o skotské občanství když se stydíš ty čechu.

Sobota, 2. října 2021, 18:56Odpovědět

Michal Köhler

Tomket? ???? Horší pneumatiky už na světě nejsou. Konkurují jim jen filcové důchodky. Tohle obutí se do Skotska hodí. To že jen kňučí a nehrají fotbal je jen jejich problém. A uplakaný Gerard ? Vždyť fňukal už v Liverpoolu ????????.
.

Sobota, 2. října 2021, 18:46Odpovědět

Martin Hrůza

Takže Tomket červeně podtrhnout s poznamkou:nebrat je hovado! Naopak jako sponzor a Čech? měl udělat všechno pro uklidnění situace. Tak ať si k nim táhne. ☹️

Sobota, 2. října 2021, 18:26Odpovědět

Petr Leuchter

Ten by se snad upsal i čertu. Ať si táhne do Skotska i s těma jeho Tomketama !

Sobota, 2. října 2021, 18:11Odpovědět

Martin Hejduk

Já se zase stydím, že jsou Češi jako tady ten Grill. Píšu si: nekupovat pneu u Tomketu!!!

Sobota, 2. října 2021, 17:46Odpovědět

Martin Hejduk

Já se zase stydím, že jsou Češi jako tady ten Grill. Píšu si: nekupovat pneu u Tomketu!!!

Sobota, 2. října 2021, 17:45Odpovědět

Ladislav Cerny

Tak táhni na ostrov Gorilo nebo jak se jmenuješ

Sobota, 2. října 2021, 17:27Odpovědět

Ivo Zajic

Stydim se za tohoto slizkeho Grilla..Já ani nikdo z mé rodiny si od něj již nikdy nic nekoupí

Sobota, 2. října 2021, 16:35Odpovědět

František Beran

Tak se jdi stydět do Skotska ty ugrillovanej.

Sobota, 2. října 2021, 16:31Odpovědět

Jaroslava Dortová

Po té jak se to vyvinulo, by se měl pan Grill stydět za to jaký tým to sponzoruje.

Sobota, 2. října 2021, 15:34Odpovědět

Jiří Mikoška

ach jo

Sobota, 2. října 2021, 15:19Odpovědět

Pavel Krtil

Ty kryple prodáváš černé pneomatiky a říkáš jinným že jsou rasisti ty na tom bohatneš tak jsi klekni a kleč

Sobota, 2. října 2021, 14:12Odpovědět

Zdeněk Lachman

Typický vlez do prdelista. Takových jsou tisíce. Děti nejsou odpovědny za sebe. To snad platí všude. Tak nemohou nikoho trestat.

Sobota, 2. října 2021, 13:48Odpovědět

Jiří Bukovský

Kdyz je nekdo deb..., tak nezalezi na barve pleti. Kamara je jen uplakanek a tady pan Ohniste nebo Grill nebo jak se jmenuje je jen zaprodanec. Jak nekdo rikal, v tom zapase bylo vice cernych a kdyby byl nekdo rasista, krici na vsechny. Jestli to nebude tim, ze Kamara je zbabelec, ktery pred lidma da nekomu pesti a pak zbabele utece mamince pod sukni do kabiny a proto nebude moc oblibeny. Je mi na bliti z techto clanku. Nehodnotim lidi podle barvy pleti, jen rikam, ze Kamara, jeho pravnik a jim podobni jsou ...., vyvolavaji konflikty, obvinuji a snazi se zviditelnit. Hnus. A pokud se stydi, ze je cech, muze se sbalit a vypadnout treba do Ciny, nazdar.

Sobota, 2. října 2021, 13:14Odpovědět

Petr Chládek

...já se taky stydím, že ten pán je Čech...

Sobota, 2. října 2021, 12:48Odpovědět

Panta Rhei

Radek Grill ? Kdo to je ? Aha, to je ten lůzr, který zaštiťuje ty ultra hyper super extra srandovní pneumatiky, které se pravidelně umisťují na posledním místě ve všech testech ? Jo, tak to jo.... Jeho slovo má ale naprosto nulovou váhu. A jestli se stydí, že je Čech, tak ať táhne do řiti. Nikdo ho tu nedrží a nikdo po něm ani neštěkne. Nicka...

Sobota, 2. října 2021, 12:14Odpovědět

Stydím se, říká český sponzor Rangers  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.