Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zastavte urážení našich dětí, vyzývá fotbalová Sparta po dalším nařčení z rasismu

Fotbalová Sparta vydala prohlášení, ve kterém vyzývá k tomu, aby lidé na sociálních sítích a v médiích přestali urážet děti, které fandily Spartě na letenském stadionu při včerejším utkání Evropské ligy proti skotskému klubu Rangers FC.

Vedení Sparty v prohlášení poděkovalo Rangers FC za férový souboj. „Je naprosto neuvěřitelné, že po zápase musíme sledovat útoky na nevinné děti a čelíme neopodstatněným obviněním z rasismu. Urážení dětí v online prostoru i v médiích je neakceptovatelné, zoufalé a směšné,“ píše se v prohlášení.

Sparta se v prohlášení tvrdě postavila za své dětské fanoušky. „Přestaňte útočit na naše děti! Náš klub bude děti, naši budoucnost a naši pýchu, hrdě bránit. Osočování dětí v online je prostoru je mimořádně zbabělé.“

V závěru klub požádal zástupce Rangers FC, aby se podíleli na zastavení xenofobní atmosféry směřující k dětem, České republice i jejím obyvatelům.

Děti na Spartě vybučely Kamaru. Praha má vážný problém s rasismem, říká jeho právník

Právní zástupce Glena Kamary Aamer Anwar kritizoval fakt, že dětští návštěvníci dnešního utkání Evropské ligy na stadionu Sparty bučeli při každém kontaktu záložníka Rangers s míčem. Podle Anwara děti bučely na všechny fotbalisty tmavé pleti...

Britská média píší o bučících dětech na Spartě a odvolávají se na rasismus

Britská média se po čtvrtečním utkání 2. kola skupiny A fotbalové Evropské ligy mezi pražskou Spartou a úřadujícími skotskými mistry Rangers pozastavovala zejména nad bučením dětských diváků na hráče tmavé pleti Glena Kamaru, který své mužstvo po...

Celé vyjádření AC Sparta Praha

Zastavte urážení našich dětí! / Stop abusing our children!

Vyjádření ACS k utkání s Rangers v Evropské lize / ACS statement on the match against Rangers in the UEFA Europa League

Vážení sportovní fanoušci,

chtěli bychom poděkovat Rangers FC za čtvrteční férový sportovní souboj v utkání Evropské ligy. Bylo nám ctí přivítat v Praze a na našem stadionu slavný a úspěšný skotský klub, jeho hráče, realizační tým a manažery z vedení. Jsme přesvědčení, že se servisem ze strany klubu byli spokojení.

Přispěli jsme k tomu, aby se Rangers FC při pobytu v České republice cítili maximálně bezpečně. Podíleli jsme se na zajištění jejich ochrany společně s bezpečnostními složkami státu a udělali jsme kroky, které jsou daleko nad rámec standardních postupů při organizaci mezinárodních utkání.

Je naprosto neuvěřitelné, že po zápase musíme sledovat útoky na nevinné děti a čelíme neopodstatněným obviněním z rasismu. Urážení dětí v online prostoru i v médiích je neakceptovatelné, zoufalé a směšné.

Přestaňte útočit na naše děti! Náš klub bude děti, naši budoucnost a naši pýchu, hrdě bránit. Osočování dětí v online je prostoru je mimořádně zbabělé.

Sledujeme v prostředí sociálních sítí i v mediálním prostoru bezprecedentní xenofobní vyjádření proti České republice, jejím občanům a dokonce i jejím dětem. Popisujete chování dětí nesprávně, přivlastňujete si právo hodnotit vyjádření emocí šestiletých dětí, které nemají ponětí o tom, co je to rasismus. Je to drzost.

Bohužel musíme číst zoufalé útoky právníka Aamera Anwara, který se pohybuje za hranicí toho, co by si advokát měl dovolit. V českém prostředí už by se jeho jednáním zabývala advokátní komora. Jeho aktivistickým přístupem a online šikanou by se měla zabývat příslušná instituce ve Skotsku. Vyvolávání xenofobních tendencí a slovní útoky na bezbranné děti jsou za hranou morálky a slušného vychování.

Závěrem bychom chtěli jménem představenstva klubu, hráčů, trenérů a všech zaměstnanců poděkovat dětem za úžasnou a neopakovatelnou atmosféru. Děkujeme, máme Vás rádi. Poděkování a vyjádření respektu si zaslouží také rodiče, kteří umožnili návštěvu jejich synů a dcer, a také trenéři a učitelé, kteří přišli na Letnou jako doprovod a výrazně se podíleli na bezproblémové organizaci utkání. Tento zápas se v pozitivním smyslu zapíše do historie klubu.

Žádáme zástupce Rangers FC, aby se podíleli na zastavení xenofobní atmosféry směřující k našim dětem, naší překrásné zemi a jejím obyvatelům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, sport, Sparta, Praha, AC Sparta Praha, Rangers FC, rasismus, Evropská liga UEFA, Česko, UEFA, advokátní komora, Skotsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastavte urážení našich dětí, vyzývá fotbalová Sparta po dalším nařčení z rasismu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.