Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Britská média píší o bučících dětech na Spartě a odvolávají se na rasismus

Britská média se po čtvrtečním utkání 2. kola skupiny A fotbalové Evropské ligy mezi pražskou Spartou a úřadujícími skotskými mistry Rangers pozastavovala zejména nad bučením dětských diváků na hráče tmavé pleti Glena Kamaru, který své mužstvo po druhé žluté kartě v 74. minutě oslabil. Podle nich toto chování zastínilo prohru celku z Glasgow 0:1.

Spartu hnalo deset tisíc dětí

Kvůli trestu za rasismus v srpnovém duelu s Monakem nesměli na Letnou přijít dospělí fanoušci, díky výjimce ale dorazilo 10 879 dětí od šesti do 14 let s doprovodem. Ty na Kamaru při každém kontaktu s míčem bučely.

Svěřenci trenéra Stevena Gerrarda v březnu v osmifinále Evropské ligy remizovali v Edenu se Slavií 1:1, doma jí ale podlehli 0:2 a vypadli. Odvetu ve skotské metropoli poznamenala údajná rasistická poznámka kapitána hostů Ondřeje Kúdely ke Kamarovi. I když Kúdela rasismus popřel, dostal od UEFA zákaz startu v 10 zápasech, kvůli čemuž přišel o mistrovství Evropy. Finskému reprezentantovi Kamarovi, jenž po utkání v Glasgow v útrobách stadionu Kúdelu fyzicky napadl, zastavila disciplinární komise činnost na tři utkání.

Děti na Spartě vybučely Kamaru. Praha má vážný problém s rasismem, říká jeho právník

Právní zástupce Glena Kamary Aamer Anwar kritizoval fakt, že dětští návštěvníci dnešního utkání Evropské ligy na stadionu Sparty bučeli při každém kontaktu záložníka Rangers s míčem. Podle Anwara děti bučely na všechny fotbalisty tmavé pleti...

Největší jásot při gólu a červené kartě

„Urážky vůči Kamarovi zastínily prohru Rangers v Evropské lize. Pro finského reprezentanta šlo o další těžko pochopitelný a řešitelný večer. Po celé utkání byl hanebně terčem útoku z tribun. Jeho posledním činem bylo, že se stal obětí žalostného rozhodnutí tureckého rozhodčího," uvedl web deníku The National. „Rasismus byl deprimujícím pozadím tohoto zápasu," dodal server BBC.

Kamara byl vyloučen v 74. minutě. „Největší jásot v utkání, vyjma gólu Dávida Hancka, nastal, když Kamara obdržel dvě žluté karty po faulech na Michala Sáčka. Rangers se v plném počtu nemohli dostat do zápasu a v oslabení nedokázali odvrátit druhou prohru ve skupině," napsal web sportovního kanálu Sky Sports.

Slavia prohrála v Rotterdamu 1:2. Nepomohl ani závěrečný tlak

Fotbalisté pražské Slavie prohráli v druhém utkání skupiny Evropské konferenční ligy v Rotterdamu se slavným Feyenoordem 1:2 a nenavázali na úvodní vítězství nad Unionem Berlín. Pátý tým minulé sezony nizozemské ligy rozhodl už v prvním poločase,...

Sparta je druhá, Rangers poslední

V součtu s úvodní domácí prohrou 0:2 s Lyonem je mužstvo z Glasgow ve skupině A poslední. Do vyřazovací fáze Evropské ligy projdou dva týmy, mužstva z třetích míst nově čeká play off Evropské konferenční ligy.

„Místo ve vyřazovací části mají Rangers stále na dosah, ale ve zbývajících čtyřech zápasech je třeba vykonat značnou práci. Zápas na Spartě nebyl povinným vítězstvím. To samé se ale nedá říct o následujícím dvojutkání s Bröndby, které bude definovat ambice Rangers v Evropské lize," uvedl The National.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Evropská liga, Sparta, Rangers, Rangers FC, AC Sparta Praha, rasismus, Evropská liga UEFA, Ondřej Kúdela, Steven Gerrard, SK Slavia Praha, UEFA, Monako, Olympique Lyonnais

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Hlavatý

Dělá nám Čechům ostudu. Nakoupí čínské šunty, dá tomu svoji značku, a pak Britové nadávají na Čechy, že vyrobili nekvalitu. Ale vlastně, ať si Britové užijí chaos, když jsou tak vypatlaní.

Sobota, 2. října 2021, 10:04Odpovědět

Britská média píší o bučících dětech na Spartě a odvolávají se na rasismus  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.