Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Stydím se, říká český sponzor Rangers

Utkání mezi pražskou Spartou a Rangers sledoval na stadionu také Radek Grill, jehož značka pneumatik Tomket je sponzorem skotského týmu. Jihočeský podnikatel ocenil atmosféru, zároveň Budějcké Drbně popsal zkušenost, kterou prožil po konci zápasu.

Radka Grilla si na stadion pozvali zástupci skotského mistra. Značka pneumatik Tomket je totiž partnerem Rangers FC, díky čemuž nosí hráči logo Tomket Tires na rukávu. Podnikatel pro Budějckou Drbnu reagoval na diskusi o rasismu, která se od utkání Evropské ligy řeší ve spojitosti s finským hráčem Glenem Kamarou.

„Bohužel to musím potvrdit. Když jsme odcházeli ze stadionu, potkali jsme maminku, která svým dětem řeka: To je dobře, že toho opičáka vyloučili. To je to, co na to můžu říct,“ reagoval Radek Grill

„Byl jsem tam u toho s manželkou, která se nenarodila v Čechách, a neměl jsem sílu to komentovat. Stydím se za to, že jsem Čech. Stydím se, je to strašně smutné,“ sdělil Grill. 

Proti bučení fanoušků podle svých slov nic nemá. „Kamara tu kartu dostat měl, to bučení vůbec nekomentuju,“ přidal podnikatel. 

„Atmosféra byla díky dětem skvělá“

Ten si podle svých slov zápas užil. „Po fotbalové stránce to byl hezký zápas. Se zástupci klubu jsme se bavili hlavně o fotbale. Mimochodem si moc pochvalovali přijetí ze strany Sparty, byli moc spokojeni. Sparta byla jistě dobrým hostitelem. Skvělá byla i atmosféra díky dětem na stadionu,“ zhodnotil zápas, který vyhráli domácí 1:0.

K reakcím, které doprovází zápas mezi Spartou a Rangers, se dnes pražský klub vyjádřil. Odmítá v něm urážení dětí a děkuje za férový sportovní souboj. To podpořil i Jaroslav tvrdík, předseda predstavenstva SK Slavia Praha. 

Značka Tomket má v posledních letech ve Velké Británii stále větší jméno. Souvisí s tím i marketingové aktivity spojené právě s fotbalem. „Jsme za spolupráci s Rangers FC moc vděční. I díky tomu se pro nás tento trh stal tím nejlepším ze všech, prodáváme ve Skotsku, Anglii i Irsku. Otevírá nám to dveře do dalších zemí a klienti se jen hrnou,“ zmínil Grill.

ČTĚTE TAKÉ: Britská média píší o bučících dětech na Spartě a odvolávají se na rasismus

V loňské sezoně logo jihočeské firmy svítilo při utkáních Premier League na celkem čtyřech stadionech. Spolupráce pokračuje i nyní, před nedávnem značka oznámila například partnerství s Newcastlem United. Podporuje také italskou Fiorentinu. Kromě značky Tomket, pro kterou vyrábí čínská firma Linglong, vybudoval jihočeský podnikatel Radek Grill také e-shop s pneumatikami Nejlevnějšípneu.cz, který vznikl v roce 2003. 


Poznámka: Redakce na žádost Radka Grilla upravila titulek po agresivních a vulgárních reakcích.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rangers FC

Štítky TOMKET, sparta, rangers, fotbal, Rangers FC, AC Sparta Praha, pneumatika, Drbna.cz, Glen Kamara, Evropská liga UEFA, Premier League, Newcastle United FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Vlček

Z mé strany totální bojkot jeho firmy, za tyhle podlézavé řeči a plivání na děti jen kvůli vlastnímu zisku!!!

Sobota, 2. října 2021, 12:11Odpovědět

Jiří Glos

Jde o byznys, pro prachy zaprodá i vlastní zemi.

Sobota, 2. října 2021, 12:07Odpovědět

Jiří Augustin

Velká Britanie , tá ví , že jediný "správný názor" je ten britský . Platí to i ve sportu . Grill se stará o své kšefty , a to za každou cenu . Stydět se může sám za své hloupé názory.

Sobota, 2. října 2021, 11:57Odpovědět

Bob Bartoš

Možná že výše uvedená maminka mohla použít rochu jiná slova při vysvětlování své ratolesti, ale to nemění nic na věci, že se jako čech stydím za Vás, pane Grille.. z Vaší strany to není nic jiného než obyčejný kalkul, pramenící z Vašeho byznysu na ostrovech, tudíž ani nic jiného říct nemůžete.. v minulosti jsme u Vás, nebo některé z dceřinných společností, kupoval pneumatiky.. ale teď už si od Vás nekoupím ani ventilek.. ani kolo bych si o Vás neopřel..

Sobota, 2. října 2021, 11:56Odpovědět

Milan Hamšík

Stydím se za Grilla. Moc se stydím.

Sobota, 2. října 2021, 11:52Odpovědět

Jozin Zbazin

Toto je člověk který prostě ví do které zadele má vlézt...Velmi smutné!!!

Sobota, 2. října 2021, 11:26Odpovědět

Andy Parker

Tak hlavně, že se Rangers nestydí za vaše peníze, "vlastenče"!

Sobota, 2. října 2021, 11:18Odpovědět

Ondřej Šesták

Měl by se stydět, za to, že si Češi nejsou schopni vynutit presumpci neviny. Takovým prohlášením jen ukázal, na svojí inteligenci a ne zrovna moc lichotivě.

Sobota, 2. října 2021, 10:50Odpovědět

Jiří Novák

Miluju tyhle řiťolezecký prohlášení a mám pokrk klečící Evropy a všech těch ovcí, co si sedřou kolena jenom aby utišili tu "protirasistickou" šaškárnu, která cloumá světem. Morální a logické hodnoty ustoupili stádovitým masám :-D Kašpar, co tohle vypustí z pusy by měl okamžitě požádat o jiné občanství než české. Osobně mi spíš vadí hrát si na českého výrobce a vyrábět v Asii a zneužívat tam tak lidi pro práci za mizerné mzdy :-/

Sobota, 2. října 2021, 10:49Odpovědět

Karel Karel

Jestli vás mohu poprosit, po tomto vašem prohlášení se vzdejte českého občanství a požádejte o skotské. Nevím kolik máte dětí, ale když by je někdo urážel, zcela jistě je budete bránit. A tady někdo urazil 10.000 našich dětí.

Sobota, 2. října 2021, 10:39Odpovědět

Zdeněk Tomeš

Ja se jako Čech stydím za to, že p. Grill je Čech, nic mu nebrání v tom změnit občaství, ať se zbalí, vezme sebou celou svou firmu přeprodávající nepoužitelné pneumatiky a ať vypadne do Anglie, tam na něj určitě čekají s otevřenou náručí. Tady je jen vidět jak se chce zviditelnit. Kamara a jeho právník jsou hovada bez ohledu barvy pleti, to co Kamara provedl po zápase se Slavií je účelově přehlíženo a z Kamary všichni dělají chudáčka. Nasrat pane Kamaro a spol. v ČR Vás nesnášíme, nenávidíme a budeme na Vás bučet kdykoliv sem přijedete. Je nám jedno jestli jste bílej, černej nebo zelenej, nám nejde o barvu pleti, jde nám o Váš NEcharakter. Děti fandili skvěle a je odporné, že si lidi jako p. Grill a spol dovolí z fandění dělat rasovou otázku. Jen další potvrzení toho jak se svět zbláznil. Naštěstí při čtení komentářů zde je ještě svět v pořádku

Sobota, 2. října 2021, 10:21Odpovědět

Martin Novotny

Starej Grill ho měl nastříkat do kopřiv a zbytek utřít do záclony.

Sobota, 2. října 2021, 10:00Odpovědět

Radek Sobotka

Tak teď už vím, které "pneumatiky" si rozhodně nekupovat :-)

Sobota, 2. října 2021, 09:52Odpovědět

Pavel Holman

Matucha - Oni to ale ani nechtějí chápat, resp. spíše nemůžou. Je to pod jejich rozlišovací schopnosti. Pro tahle individua je například normální bučet a pískat sborově při státních hymnách, ale protože jim chybí sportovní duch a elementární smysl pro fair play, hledají zástupný problém, na který by mohli svádět svůj sportovní neúspěch.

Sobota, 2. října 2021, 09:39Odpovědět

Pavel Holman

Účelová lež, která má nejspíš zviditelnit jeho, nebo ty čínské gumy, co ten opičák prodává. Alespoň teď vím, že TOMKET NIKDY !

Sobota, 2. října 2021, 09:36Odpovědět

Mirek Matucha

Tady někdo nechápe, že v tomto nejde o rasismus, ale o zasetou nesnášenlivost nespravedlivými a nevyváženými rozsudky za urážku ( i nedokázanou ) a za napadení a rozkopnutí hlavy brankáře. Fyzické zranění je nic oproti nechutnému slovu či výsměchu? Kdyby UEFA tehdy rozhodla přiměřeně či stejně, všichni by trest přijali a bylo by po skotském problému.

Sobota, 2. října 2021, 09:34Odpovědět

Ori Marty

vždyť si to vymyslel že něco takového nějaká maminka povídala, je to jen jeho účelová lež, nadutost a sebestřednost ho vyhodila z reality, trochu chápající člověk pochopí že je to naprostá lež, on věří v sílu médií...

Sobota, 2. října 2021, 09:28Odpovědět

Vladimír Jordán

Stydím se za to že sponzorujete klub který má fanoušky vrahy. Že jedna paní povídala neznamená že to byl celý stadion.

Sobota, 2. října 2021, 09:23Odpovědět

Antonin Prochazka

Britové jsou již na polovinu barevní, tak se jim nedivte.....

Sobota, 2. října 2021, 09:07Odpovědět

Max Zorn

Já sem slyšel jednu maminku jak říkala že seš popleta

Sobota, 2. října 2021, 08:57Odpovědět

Stydím se, říká český sponzor Rangers  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.