Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Praha ožije olympijskou atmosférou. Stromovka bude hostit festival Tokyo 2020

Během olympijských her, které se budou konat letos od 23. července do 8. srpna v japonském Tokiu, ožije olympijskými sporty i Praha. Pražští radní totiž odsouhlasili poskytnutí mimořádné finanční podpory ve výši 7 milionů korun na realizaci projektu Olympijský festival Tokyo 2020.

Olympijská atmosféra v Praze

Olympijský festival má za cíl přenést atmosféru her do měst a regionů prostřednictvím vybudování sportovního parku, ve kterém návštěvníci mohou nejen sledovat přímé přenosy z Olympijských her, ale získají možnost vyzkoušet si širokou nabídku sportů a společně fandit českým sportovcům.

„Je důležité, aby se Praha po pandemii a dlouhém lockdownu dostala zpět do formy. I naše dobrá fyzická kondice hraje roli při tom, jak náš zdravotnický systém a společnost zvládají podobné krizové situace. Sport je jednou z nejlepších forem prevence mnoha zdravotních problémů, proto dotace na podporu sportu a tělovýchovy plní v Praze velmi důležitou roli. Obzvlášť v této době je třeba zůstat co nejvíce fit, fyzicky i psychicky,“ sdělil pražský radní pro oblast sportu Vít Šimral (Piráti).

Od 23. července v areálu Olymp ve Stromovce

Podobný projekt byl v Praze k vidění naposled před sedmi lety, kdy se první edice konala na pražské Letné během Zimních olympijských her v Soči v roce 2014.

Od té doby získala akce mezinárodní přesah, Praha však byla u zrodu tohoto úspěšného projektu a organizátor ho Pražanům poprvé představí v jeho letní variantě v areálu Olymp ve Stromovce. Celý festival se bude odvíjet dle aktuální epidemiologické situace a budou zohledněna platná vydaná nařízení, které organizátor bere na vědomí.

Ohodnoť článek

Foto Olympijský festival

Štítky sport, kultura, festival, Olympijský festival, Tokyo 2020, Praha, olympijské hry, Tokio, projekt, Česká pirátská strana, Stromovka, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha ožije olympijskou atmosférou. Stromovka bude hostit festival Tokyo 2020  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.