Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparťani rozsvítili O2 arenu a vzdali hold hasičům, policistům, zdravotníkům i armádě

Ve středu si každý, kdo zavítal do pražské O2 areny, užil elektrizující atmosféru díky akci Sparta vzdává hold. Klub uctil hrdiny všedních dnů z řad policie, hasičů, záchranářů i armády. Ve středečním druhém duelu v rámci letošního projektu Sparta vzdává hold vyzvali Pražané tradičního soupeře z Litvínova, kterého porazili 3:2 a díky fanouškům i partnerům dokázali překonat rekord projektu. Klub vybral 1,5 milionu korun, které poputují na Nadaci policistů a hasičů, Vojenský fond solidarity a Asociaci zdravotnických záchranných služeb ČR.

Klub pošle hrdinům přes 1,5 milionů korun

Oba zápasy sledovala zaplněná O2 arena. Středeční utkání s Sparty Litvínovem navštívilo 14 138 diváků. „Tyhle akce jsou skvělá věc. Jsme rádi, že tímto prostřednictvím můžeme vzdát hold. Vždycky jsou to atraktivní zápasy ve skvělé atmosféře,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web Miroslav Forman.

Zástupci policie, hasičů, záchranářů i české armády se před kamerami O2 TV Sport zúčastnili speciálního předzápasového ceremoniálu nejen na ledové ploše O2 areny, kam ve špalíru nastoupili ve speciálních dresech s reflexními prvky hokejisté Sparty.

Kromě dresů se v aukci ocitla i speciální výstroj Jakuba Kováře, která byla vyrobena pouze pro dva zápasy projektu Sparta vzdává hold a která se v živé aukci vydražila za 300 tisíc korun. „Finální výtěžek činí 1 569 092 korun. Moc děkujeme všem, kteří se rozhodli přispět na dobrou věc. Ať už prostřednictvím serveru Donio.cz či dražbou v aukcích. Každý rok se nám daří finální částku zvyšovat a bude to naším cílem i pro příští patnáctý ročník,“ uvedla v tiskové zprávě generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Při sedmém vítězství v řadě porazila Sparta Litvínov. Vzdala přitom hold hrdinům

Hokejisté Sparty porazili v dohrávaném zápase 41. kola extraligy Litvínov 3:2, vyhráli posedmé za sebou a upevnili si třetí místo v tabulce. Zápas byl součástí akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům, do O2 areny na něj...

Vybrané peníze pomáhají rodinám hrdinů zvládat těžké životní situace

Členové integrovaného záchranného systému jsou z aktivity pražského hokejového klubu nadšení. „Za Hasičský záchranný sbor České republiky děkujeme Spartě, že tento výjimečný projekt vymyslela a každoročně díky němu věnuje na účty dobročinných nadací složek IZS a Armády ČR značný finanční obnos, kterým pomáhá rodinám hrdinů zvládat těžké životní situace,“ uvedla pro naši redakci mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

„Je samozřejmě velmi příjemné slyšet, že si lidé vaší práce váží, ale hlavním benefitem je, že z projektu jsou podporovány rodiny kolegů, kteří službě naší zemi obětovali vlastní život nebo ti, kterým pracovní úraz znemožnil své poslání dál vykonávat. Společně s hokejovou Spartou se pokoušíme projekt a jeho dosah každý rok posunout o kousek dál a jsme rádi, že se to skutečně daří,“ uvedla pro redakci Pražské Drbny k projektu Sparta vzdává hold za mluvčí policie Hana Rubášová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Beneš, HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Sparta vzdává hold, Sparta, Litvínov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparťani rozsvítili O2 arenu a vzdali hold hasičům, policistům, zdravotníkům i armádě  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.