Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při sedmém vítězství v řadě porazila Sparta Litvínov. Vzdala přitom hold hrdinům

Hokejisté Sparty porazili v dohrávaném zápase 41. kola extraligy Litvínov 3:2, vyhráli posedmé za sebou a upevnili si třetí místo v tabulce. Zápas byl součástí akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům, do O2 areny na něj přišlo 14 138 diváků.

Sparta hrála ve speciálních dresech, které pak bylo možné vydražit. Zároveň organizovala dobročinnou sbírku. Zápas slavnostně zahájil vhozením pusu ředitel pražských hasičů Luděk Prudil.

Domácí hráči byli od úvodu zápasu aktivnější, více se tlačili do zakončení, do první výraznější šance se však dostala Verva. Havelka ale v 7. minutě po chybné Kovářově rozehrávce netrefil z úhlu odkrytou branku O pět minut později zahrozil po rychlém protiútoku Zile, ani on ale nezamířil přesně.

Ve 14. minutě vybídl Kaše krásnou přihrávkou ke vstřelení prvního extraligového gólu Vauhkonena, finský útočník ale Zajíčka nepřekonal. Následně byl vyloučen Abdul a Sparta se poprvé prosadila. Tomášek si vyměnil puk s Kašem a připsal si devátou branku v sezoně.

V závěru první třetiny dostal trest Jandus a velkou šanci vyrovnat měl Hlava, nedokázal však trefit prakticky prázdnou branku. Litvínovský útočník se ale gólu dočkal v 29. minutě, kdy Kovář jeho pokus vyrazil nad sebe a puk skončil za brankovou čárou.

Pražané dokázali rychle odpovědět a získat vedení zpět. O minutu později byl vyloučen Fronk, Forman orazítkoval svou střelou obě tyčky a Řepík stihl puk dorazit za Zajíčkova záda. Forman si tak připsal 300. bod v extraligové kariéře. Ústřední postavou druhé části byl ale kapitán Sparty Řepík, jenž se v 36. minutě prosadil po individuální akci a připsal si 16. gól v sezoně.

Severočeši ale v závěrečné dvacetiminutovce dokázali utkání zdramatizovat. Dvě nebezpečné situace ještě Kovář ustál, v 47. minutě jej ale z dorážky po rychlém protiútoku překonal Demel.

Uklidnit Spartu mohl v 56. minutě Safin, ve slibné příležitosti se ale rozhodl ještě nahrávat obsazenému Kempnému, jenž nedokázal zakončit. Následně se do brejku dostal Kaše, ani on ale neměl v koncovce štěstí. Těsné vítězství nakonec domácí ubránili i při soupeřově závěrečné power play.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Tomášek (D. Kaše), 32. Řepík (Forman, P. Kousal), 36. Řepík (D. Kaše, M. Jandus) - 29. Hlava, 47. Demel (Šalda, Havelka). Rozhodčí: Hribik, Ondráček - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 14.138.

Sparta: Jakub Kovář - M. Jandus, Němeček, Mikliš, Kempný, Polášek, Moravčík - P. Kousal, Horák, Tomášek - Řepík, Sobotka, Forman - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Vauhkonen, G. Thorell, D. Kaše. Trenéři: Hořava a Wallson.

Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - Fronk, Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Abdul - Hlava, Gut, Danielčák - Šalda, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Praha, Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky hokej, extraliga, Sparta, Litvínov, výhra, záchranáři, policie, hasiči, armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při sedmém vítězství v řadě porazila Sparta Litvínov. Vzdala přitom hold hrdinům  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.