Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta rozsvítí zaplněnou O2 arenu. Klub nastoupí v hasičských dresech

Sparta vzdává hold je název projektu, který probíhá už počtrnácté. Jde o akci, kterou pražský klub připomíná důležitost práce záchranářů, vojáků, policistů a hasičů. Právě hasičskému sboru je věnovaný letošní ročník akce Sparta vzdává hold, díky které se už ve středu rozsvítí zaplněná O2 arena. Sparta přivítá ve speciálních dresech s reflexními prvky Litvínov a očekává se, že překoná divácký rekord letošní sezóny.

Nejen speciální dresy, letos i kompletní výstroj

Projektu Sparta vzdává hold věnuje pražský klub tradičně dva zápasy, ten první Pražané zvládli. Před 15 147 fanoušky, což je zatím divácký rekord letošního ročníku extraligy, Sparta porazila Mladou Boleslav 4:1. Na středeční duel zbývá už jen několik stovek lístků. 

Sparťani do zápasů s Mladou Boleslaví a Litvínovem nastupují ve speciální sadě dresů, ty na sobě mají reflexní prvky a velmi esteticky působí i proto, že se díky domluvě s partnery klubu a extraligy podařilo Spartě vyrobit dresy s jednobarevnými reklamami.

Brankář Jakub Kovář navíc do utkání nastupuje ve speciální kompletní výstroji. Masku, lapačku, vyrážečku i betony ve speciální barevné kombinaci oblékne jen při příležitosti zápasů dobročinného projektu, poté vše poputuje stejně jako část hraných dresů do dražby na webu sportovniaukce.cz. „Výstroj je krásná, moc se nám povedla. Snad se vydraží za co nejvíc peněz,“ řekl po zápase s Mladou Boleslaví Jakub Kovář.

Vybrané peníze půjdou na nadační fondy záchranářů, vojáků, policistů a hasičů

Právě finance jsou jednou z věcí, o které v projektu Sparta vzdává hold jde. Peníze se budou vybírat prostřednictvím živé a on-line aukce dresů a výstroje, ale také díky prodeji hokejových suvenýrů včetně speciálních puků, fanouškovských dresů, zážitků se složkami integrovaného záchranného systému, kde bylo v úterý odpoledne vybráno už přes 620 tisíc korun, a zvýhodněného vstupného, které klub připravil právě pro členy Integrovaného záchranného systému Armády ČR.

Vybrané peníze půjdou na vybrané nadační fondy záchranářů, vojáků, policistů a především hasičů, kterým je tento ročník věnován. O jak vysokou částku půjde? To bude jasné po utkání s Litvínovem. „Útočíme na překonání loňského rekordu, moc rádi bychom opět přispěli částkou přes milion korun,“ uvedla v tiskové zprávě generální manažerka klubu Barbora Snopková Haberová. Za třináct ročníků se podařilo Spartě vybrat 5 343 438 korun.

Sparta zdolala Mladou Boleslav 4:1. Zápas přilákal přes 15 tisíc návštěvníků

Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve 40. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a připsali si šestou výhru za sebou. Do O2 areny i díky 14. ročníku akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům zavítala nejvyšší návštěva této...

O2 arena bude ve středu svítit

Středeční duel bude zvláštní ve všech ohledech. Pro fanoušky je připravena výstava speciálních vozů před O2 arenou a hlavně jedinečný zápasový program věnovaný nejen hasičům. Uvádět jej bude herec Pavel Nečas, který je už třetím rokem hlavní tváří sparťanského projektu.

Velkou roli v celém ceremoniálu budou mít podle marketingového ředitele Sparty reflexní dresy a trička, které si mohou fanoušci koupit. „Nástup na led bude hodně speciální. Logo na dresu se díky speciálním efektům rozsvítí. Stejně tak rozsvítí fanoušci během třetí třetiny pomocí speciálních náramků a triček celou O2 arenu,“ popsal v tiskové zprávě chystanou show marketingový ředitel klubu Jakub Hospůdka. „Snad uděláme radost všem fanouškům i hrdinům všedních dní, které jsme na zápas pozvali,“ doplnil.

Sparta zostudila na Spengler Cupu domácí Davos. Vyhrála 9:2

Hokejisté Sparty zvládli úspěšně i své druhé vystoupení na tradičním Spenglerově poháru v Davosu, když deklasovali domácí tým 9:2. Čtyřmi body za dva góly a dvě nahrávky se zaskvěl obránce Michal Kempný, v dresu švýcarského celku se brankově...

„Z projektu jsou podporovány rodiny kolegů, kteří službě naší zemi obětovali vlastní život“

Členové integrovaného záchranného systému jsou z aktivity pražského hokejového klubu nadšení. „Za Hasičský záchranný sbor České republiky děkujeme Spartě, že tento výjimečný projekt vymyslela a každoročně díky němu věnuje na účty dobročinných nadací složek IZS a Armády ČR značný finanční obnos, kterým pomáhá rodinám hrdinů zvládat těžké životní situace,“ uvedla pro naši redakci mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

„Je samozřejmě velmi příjemné slyšet, že si lidé vaší práce váží, ale hlavním benefitem je, že z projektu jsou podporovány rodiny kolegů, kteří službě naší zemi obětovali vlastní život nebo ti, kterým pracovní úraz znemožnil své poslání dál vykonávat. Společně s hokejovou Spartou se pokoušíme projekt a jeho dosah každý rok posunout o kousek dál a jsme rádi, že se to skutečně daří,“ uvedla pro redakci Pražské Drbny k projektu Sparta vzdává hold za mluvčí policie Hana Rubášová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Beneš, HC Sparta Praha

Štítky hokej, Sparta, Sparta vzdává hold, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta rozsvítí zaplněnou O2 arenu. Klub nastoupí v hasičských dresech  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.