Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta zostudila na Spengler Cupu domácí Davos. Vyhrála 9:2

Hokejisté Sparty zvládli úspěšně i své druhé vystoupení na tradičním Spenglerově poháru v Davosu, když deklasovali domácí tým 9:2. Čtyřmi body za dva góly a dvě nahrávky se zaskvěl obránce Michal Kempný, v dresu švýcarského celku se brankově prosadil reprezentant Matěj Stránský.

Zachytal jsem si dobře, řekl Kořenář po výhře Sparty nad výběrem Kanady

Brankář Josef Kořenář se spolehlivým výkonem podepsal pod vítězství hokejistů Sparty v prvním utkání na Spenglerově poháru nad týmem Kanady 3:2. Pražané se díky němu podruhé na nejstarším turnaji na světě podruhé představí ve středu, kdy se utkají...


Pražané tak navázali na úvodní výhru nad Kanadou (3:2), zajistili si prvenství ve skupině a tím i přímý postup do pátečního semifinále. V něm nastoupí v 15:10 proti lepšímu ze souboje švédského Örebra s Kanadou.

Tón udal hned po 83 sekundách od úvodního buly prvním úspěšným zakončením večera Kempný. V 11. minutě zvýšil povedenou tečí Safin. Sparťané drželi od té chvíle před více než sedmi tisíci diváků ve vyprodaném hledišti taktovku zápasu pevně ve svých rukou a měli i další šance, brankář Senn ale držel Davos nad vodou.

Když sedm sekund před přestávkou snížil Stránský, šance domácích ještě o něco vzrostly, ale pouze dočasně. Ve druhém dějství totiž přišla smršť v podání Sparty. Hned v úvodu sice pykal za faul Přibyl, ale v oslabení vrátil hostům dvoubrankový náskok Kempný. V 26. minutě na něj navázal Buchtele, a když se v 33. minutě v rozmezí 43 sekund prosadili Horák a David Vitouch, bylo rozhodnuto.

Nedlouho po začátku třetí třetiny si zahrála první přesilovku v utkání i Sparta a kapitán Řepík trestal - 7:1. Dvě minuty nato se zapsal mezi střelce také Dvořáček, když skóroval nekompromisně ranou bez přípravy. V 55. minutě využil i druhou početní výhodu Pražanů Horák, v samém závěru už jen zkorigoval Ambühl.

HC Davos - HC Sparta Praha 2:9 (1:2, 0:4, 1:3)

Branky a nahrávky: 20. M. Stránský (Fora, Corvi), 60. Ambühl (Saarela, Nygren) - 2. Kempný (E. Thorell), 11. Safin (Moravčík, D. Vitouch), 22. Kempný (Sobotka, Horák), 26. Buchtele (D. Vitouch, Kempný), 33. Horák (Tomášek, E. Thorell), 33. D. Vitouch (M. Jandus, Buchtele), 45. Řepík (Tomášek, Kempný), 47. Dvořáček (Konečný, G. Thorell), 55. Horák (Přibyl, G. Thorell). Rozhodčí: Lemelin (USA), Štolc - Atlmann, Obwegeser (všichni Švýc.). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 7080 (vyprodáno).

Sestava Sparty: Jakub Kovář - M. Jandus, Mikliš, T. Tomek, Kempný, Krutil, Moravčík, Böhm - Řepík, Sobotka, Přibyl - Tomášek, Horák, E. Thorell - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Dvořáček, G. Thorell, Konečný - M. Vitouch. Trenéři: Hořava a Wallson.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Spengler Cup, Davos, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta zostudila na Spengler Cupu domácí Davos. Vyhrála 9:2  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.