Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Praze se sešli reprezentanti. Tým doplnili slávista Tecl i Vlkanova z Plzně

Kádr české fotbalové reprezentace na poslední dva zápasy skupiny Ligy národů s Portugalskem a ve Švýcarsku doplnili útočník Stanislav Tecl a záložníci Adam Vlkanova s Alexem Králem. Z původní nominace nikdo nevypadl, mužstvo má aktuálně 23 hráčů. Národní tým o tom informoval v tiskové zprávě. Reprezentanti se sešli v poledne v Praze.

Schicka, Kuchtu a Hložka doplní Tecl

Trenér Jaroslav Šilhavý čekal, jak se vyvine zdravotní stav dvou zraněných defenzivních univerzálů slávisty Tomáše Holeše a Michala Sadílka z Twente Enschede. Ani jeden z nich se nedal do pořádku.

Útočné trio Patrik Schick, Jan Kuchta a Adam Hložek se reprezentační kouč rozhodl doplnit o slávistu Tecla. Dvaatřicetiletý hráč má v úvodu sezony střeleckou formu a s osmi góly vede tabulku kanonýrů české ligy.

Šanci dostal i plzeňský záložník Vlkanova, který v červnu debutoval za národní tým. Osmadvacetiletý ofenzivní středopolař patří po svém příchodu z Hradce Králové v úvodu k nejlepším hráčům Západočechů. Viktoria po nedělní výhře 3:0 nad Slavií vede ligovou tabulku a navíc se kvalifikovala do skupiny Ligy mistrů.

Třetím dodatečně povolaným se stal záložník Král. Čtyřiadvacetiletý středopolař, který od léta hostuje v německém Schalke, zasáhl za svůj nový klub v této sezoně zatím do šesti soutěžních utkání.

„Už minulý týden jsme avizovali, že počkáme především na to, jak se vyvinou zranění Michala Sadílka a Tomáše Holeše. Nakonec bohužel nemůžeme počítat ani s jedním z nich. Volná místa na soupisce jsme doplnili hráči, které dobře známe a víme, co od nich můžeme čekat," uvedl Jaroslav Šilhavý.

Češi přivítají v sobotu v Edenu Portugalsko

Český tým má před sebou poslední dva z šesti zápasů skupiny A2 Ligy národů. Šilhavého svěřenci nejprve v sobotu ve vyprodaném Edenu přivítají Portugalsko a o tři dny později se představí ve Švýcarsku.

Po čtyřech kolech skupiny figurují reprezentanti na třetím místě tabulky s jednobodovým náskokem před posledním Švýcarskem. Nejhorší celek skupiny sestoupí do úrovně B, vítěz projde do Final Four. Češi v červnu v úvodním venkovním vzájemném duelu s Portugalskem prohráli 0:2, naopak Švýcarsko porazili 2:1.

Reprezentanti se sešli poprvé od začátku nové klubové sezony. Odpoledne si na Strahově poprvé na tomto srazu zatrénují. Kouč mimo jiné povolal obránce Ondřeje Kúdelu z Persije Jakarta, do národního týmu se také vrátil klíčový útočník Schick, který při posledních třech srazech chyběl kvůli zranění.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, reprezentace, sraz, nominace, Praha, Stanislav Tecl, SK Slavia Praha, Adam Vlkanova, FC Viktoria Plzeň, Švýcarsko, Portugalsko, národní tým, Liga národů UEFA, Alex Král, Patrik Schick

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze se sešli reprezentanti. Tým doplnili slávista Tecl i Vlkanova z Plzně  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.