Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalisté Hradce Králové šokovali i druhé pražské S. Se Spartou remizovali 1:1

Fotbalisté Sparty remizovali ve 2. kole ligové nadstavbové skupiny o titul s nováčkem Hradcem Králové 1:1 a výrazně se jim snížila šance na titul. Pražané nevyhráli v nejvyšší soutěži druhé z posledních tří utkání a ztrácí pět bodů na vedoucí Plzeň, kterou v neděli čeká souboj na hřišti druhé Slavie.

Letenské poslal po změně stran z penalty do vedení Dávid Hancko, za hosty srovnal první ligovou trefou Michal Leibl. "Votroci", kteří v úvodu nadstavby překvapivě zdolali mistrovskou Slavii 4:3, neprohráli v nejvyšší soutěži podeváté za sebou. Se Spartou bodovali v lize po sérii osmi proher poprvé od února 2012, kdy ji doma porazili 1:0. V 31. vzájemném ligovém duelu došlo k první remíze.

Úvodnímu výkopu předcházelo slavnostní rozloučení s hráčskou kariérou obránce Costy, který za Letenské nastupoval v letech 2013 až 2020. Sparta si vyžádala hráčovu registraci z Polska, kde naposledy působil. Šestatřicetiletý rodák ze Zimbabwe bude pracovat pro skautingové oddělení Pražanů.

Domácí nastoupili bez Hložka, který se zranil během rozcvičky, nahradil ho Pešek. Sparta začala aktivně. S Pavelkovou přízemní střelou zpoza vápna si však Vízek poradil a v sedmé minutě pálil sparťanský kapitán těsně vedle.

Ve 13. minutě si Novotný zaběhl za obranu Pražanů, ale z úhlu Heču nepřehodil. Gólman Letenských poté vytáhl na roh Kubalovu střelu. V 38. minutě Haraslín z přímého kopu z téměř 23 metrů zamířil pouze do Vízkovy náruče.

Necelých pět minut po přestávce Leibl v pokutovém území stáhl k zemi Čvančaru a sudí Hocek odpískal penaltu. Hancko z ní nezaváhal, přestože Vízek vystihl směr jeho střely. Slovenský reprezentant zaznamenal šestý gól v ligové sezoně. "Votroci" čelili prvnímu pokutovému kopu v ročníku nejvyšší soutěže.

V 65. minutě Východočeši srovnali. Rada se krátce po střídání postavil ke standardce a jeho střela propadla až před branku na zakončujícího Leibla. Devětadvacetiletý bek vstřelil v 17. ligovém utkání premiérovou branku.

V 77. minutě si Hancko naběhl na Dočkalův centr, jenže Vízek vytěsnil míč na roh. V nastavení Čvančarova střela zpoza šestnáctky těsně minula tyč.

Sparta v 16. domácím ligovém utkání Hradec poprvé neporazila, v úvodu této sezony ho tam zdolala 4:0. Pražané pod vedením trenéra Vrby neprohráli v lize na Letné ani v 25. duelu a teprve potřetí tam ztratili body.

Sparta Praha - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 52. Hancko z pen. - 65. Leibl. Rozhodčí: Hocek - Kříž, Šimáček - Franěk (video). ŽK: Haraslín, Vitík - Leibl, Koubek (trenér), Čech, Soukeník. Diváci: 7371.

Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Haraslín (68. Minčev), Pavelka (85. Sáček), Ladislav Krejčí II, Karabec (59. Dočkal), Pešek (84. Juliš) - Čvančara. Trenér: Vrba.

Hradec: Vízek - Čech, Král, Leibl - Mejdr, Kučera, Vlkanova (90.+4 Prekop), Kodeš, Novotný - Kubala (85. Soukeník), Vašulín (63. Rada). Trenér: Koubek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, první, nadstavba, Sparta, Hradec Králové, Praha, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, soutěž, SK Slavia Praha, Dávid Hancko, Michal Leibl, FC Viktoria Plzeň, fotbalista, Polsko, Ladislav Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Hradce Králové šokovali i druhé pražské S. Se Spartou remizovali 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.