Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slavia prohrála 3:4 s Hradcem Králové. Tabulku vede Plzeň

Fotbalisté Slavie v 1. kole ligové nadstavby ve skupině o titul senzačně podlehli na půdě Hradce Králové 3:4 a klesli na druhé místo tabulky o dva body za vedoucí Plzeň. Pražané, kteří obhajují titul z posledních tří sezon, prohráli počtvrté v tomto ročníku nejvyšší soutěže a nebodovali po pěti kolech.

Slavia prohrávala od 13. minuty po proměněné penaltě Daniela Vašulína. Potom sice vyrovnal David Jurásek, ale Východočechům v jejich domácím azylu v Mladé Boleslavi získali brankami v rychlém sledu vedení 3:1 Filip Kubala s Jakubem Kučerou. Před přestávkou snížil Daniel Fila, ale v 58. minutě vrátil nováčkovi soutěže dvougólový náskok kapitán Adam Vlkanova. Za hosty už jen zkorigoval výsledek střídající Ondřej Kúdela. Slavia v lize inkasovala čtyřikrát v jednom utkání poprvé od března 2015.

Pražané oproti domácímu duelu se Zlínem (3:0), ve kterém si pojistili vítězství v základní části, nastoupili od začátku bez obránce Kúdely a útočníka Tecla. Nahradil je Kačaraba a Fila. Královéhradecký kouč Miroslav Koubek, jenž v minulosti vedl celek z Edenu a na lavičku se vrátil po dvouzápasové pauze způsobené virózou, udělal tři změny oproti utkání na hřišti Bohemians.

Východočeši byli od začátku nebezpečnější než favorit. Jako první se dostal do nadějné pozice po rohu hlavičkující Král a ve 13. minutě už Hradec vedl. Vlkanonovu střelu totiž zblokoval ve skluzu Hovorka rukou, takže domácí nijak nemuselo mrzet, že následnou střelu Kodeše kryl Kolář. Sudí Szikszay se šel po konzultaci s videorozhodčím Fraňkem podívat k obrazovce a nařídil pokutový kop, který proměnil střelou po zemi k levé tyči do protipohybu Koláře Vašulín.

Slavia odpověděla v 19. minutě. Bahův centr trefil v šestnáctce z voleje levou nohou Jurásek a svým prvním gólem v osmém ligovém utkání za Slavii po příchodu z Mladé Boleslavi vyrovnal. Hradec i tak pokračoval v aktivitě. Ve 32. minutě Kolář ještě vyrazil Kučerovu střelu mířící k pravé tyči, ale potom v rychlém sledu vstřelil Koubkův tým dvě branky.

Nejprve ve 34. minuě po Klímově přihrávce za obranu nedal slávistickému gólmanovi šanci Kubala a potom Kučera z hranice šestnáctky trefil přesně levou šibenici Kolářovy branky. Pražané do poločasu snížili. Ve 40. minutě proměnil Schranzův centr Fila a zapsal se v červenobílém dresu poprvé mezi střelce v devátém ligovém duelu po příchodu také z Mladé Boleslavi jako Jurásek. Před pauzou se nedostal k zakončení na malém vápně Lingr.

Slavia se tlačila i po poločase za vyrovnáním, měla převahu, ale Vízka poprvé vážněji ohrozil až v 55. minutě hlavičkou Lingr. Za čtyři minuty se naopak radovali z gólu opět Východočeši. Zdálo se, že Kubala v přečíslení tří na dva prováhal ideální okamžik na přihrávku, ale potom uvolnil patičkou Vlkanovu, jenž levačkou poslal míč k tyči. Slavia měla dosud nejlepší obranu ligy, v předchozích 30 kolech inkasovala jen 19 branek.

Favorit se snažil eliminovat nečekanou ztrátu v boji o titul, ale po Lingrově pokusu se proti střídajícímu Sorovi vyznamenal Vízek, který převedl další skvělý zákrok i proti zakončení Traorého. V 73. minutě už Slavia snížila, protože další střídající hráč Pražanů Kúdela se trefil povedenou střelou z dálky o levou tyč a skóroval při svém 350. ligovém startu.

Jenže další tlak Pražanů už srovnání nepřinesl. Největší šanci měl v nastavení Traoré, který ale královéhradeckého gólmana hlavičkou z malého vápna také nepřekonal. Hradec zvítězil nad Slavií teprve potřetí z 31 vzájemných ligových duelů a osm kol po sobě bodoval.

FC Hradec Králové - Slavia Praha 4:3 (3:2)

Branky: 13. Vašulín z pen., 34. Kubala, 35. Kučera, 58. Vlkanova - 19. Jurásek, 40. Fila, 73. Kúdela. Rozhodčí: Szikszay - Mokrusch, Vodrážka - Franěk (video). ŽK: Kučera, Leibl - Hovorka, Talovierov. Diváci: 2907.

Hradec: Vízek - Klíma, Král, Leibl - Mejdr, Kučera, Vlkanova (83. Rada), Kodeš, Novotný - Kubala (90. Prekop), Vašulín (77. Soukeník). Trenér: Koubek.

Slavia: Kolář - Bah, Kačaraba, Hovorka (72. Kúdela), Jurásek (84. Talovierov) - Holeš, Provod (59. Sor) - Schranz (46. Traoré), Lingr, Olayinka (59. Plavšič) - Fila. Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, Slavia, sport, Praha, SK Slavia Praha, FC Hradec Králové, FC Viktoria Plzeň, David Jurásek, Filip Kubala, Jakub Kučera, Daniel Fila, Ondřej Kúdela, FK Mladá Boleslav, Adam Vlkanova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia prohrála 3:4 s Hradcem Králové. Tabulku vede Plzeň  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.