Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta opět nestačila na Monako. V kvalifikaci LM tak vypadla poosmé za sebou

Fotbalisté Sparty prohráli v odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Monaku 1:3 a v kvalifikaci prestižní soutěže vypadli poosmé v řadě. Úvodní duel na Letné před týdnem osminásobný francouzský mistr vyhrál 2:0. Pražany čeká na podzim ve druhé sezoně po sobě základní skupina Evropské ligy.

Domácí rozhodli v rozmezí 50. až 56. minuty

Všechny branky padly ve druhém poločase. Domácí rozhodli v rozmezí 50. až 56. minuty, kdy se trefili Gelson Martins a Aleksandr Golovin. Za hosty snížil v 78. minutě náhradník David Moberg Karlsson. O tři minuty později ale stanovil konečné skóre rovněž střídající Sofiane Diop.

Svěřenci trenéra Nika Kovače se v závěrečném play off představí proti Šachtaru Doněck. Letenští si postupem do hlavní fáze Evropské ligy vydělali 3,63 milionu eur (přes 92 milionů korun). V kvalifikaci o Ligu mistrů dnes na úkor budapešťského Ferencvárose skončil i jiný pražský celek Slavia.

Sparta, které kvůli zranění mimo jiné chyběl i kapitán Dočkal, si díky vysokému presinku vytvořila úvodní příležitost po necelé minutě hry. Fofana špatně rozehrál, ale Pavelka ve slibné pozici zpoza vápna značně přestřelil.

Ve 14. minutě se situace po aktivním napadání Pražanů opakovala. Gólman Nübel nahrál přímo Sáčkovi, jenže hosté ani napodruhé domácí nepotrestali.

Na druhé straně Golovin vyslal do úniku Vollanda, Nita ale jeho střelu vytáhl. Rumunský brankář se vyznamenal i v nastavení prvního poločasu, když vytěsnil na roh Golovinovu dalekonosnou ránu do šibenice.

Sparta potvrdila nelichotivou pohárovou bilanci proti francouzským celkům

Po přestávce Volland proti Nitovi znovu neuspěl a Martins po následném rohu vypálil vedle. V 50. minutě se ale domácí prosadili. Martins obehrál ve vápně Polidara a z úhlu pomocí odrazu od břevna propálil Nitu.

Osminásobného francouzského mistra úvodní trefa nakopla a o šest minut později zvýšil. Kapitán Ben Yedder si v šestnáctce počkal na nabíhajícího Golovina, který se přízemní střelou nemýlil. Ruský záložník se při zakončení zranil a musel vystřídat.

V 64. minutě skóroval Hložek, jeho trefa ale kvůli těsnému ofsajdu neplatila. O necelou čtvrthodinu později hosté snížili zásluhou Karlssonovy přízemní střely do Nübelova protipohybu.

Třetí celek uplynulé sezony Ligue 1 si ale rychle vzal dvougólové vedení zpátky. Diop si ve vápně poradil s Panákem a nedal Nitovi šanci.

Sparta potvrdila nelichotivou pohárovou bilanci proti francouzským celkům. Ve 13 duelech (bez Poháru Intertoto) zvítězila jen ve dvou. Naopak knížecí klub vyhrál proti českému týmu i třetí zápas.

AS Monako - Sparta Praha 3:1 (0:0)

Branky: 50. Martins, 56. Golovin, 81. Diop - 78. Karlsson. Rozhodčí: Orsato - Preti, Giallatini (všichni It.). ŽK: Tchouaméni - Wiesner, Pulkrab. První zápas: 2:0, postoupilo Monako.
Monako: Nübel - Sidibé, Disasi, Badiashile, Caio Henrique (60. Jakobs) - Fofana, Tchouaméni (61. Matazo) - Martins (61. Diatta), Volland (67. Fábregas), Golovin (60. Diop) - Ben Yedder. Trenér: Kovač.
Sparta: Nita - Wiesner (84. Gabriel), Panák, Hancko, Polidar - Pešek (67. Karlsson), Souček, Sáček (59. Pulkrab), Pavelka, Karabec (83. Patrák) - Hložek (66. Minčev). Trenér: Vrba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky Liga mistrů Monako, Sparta, fotbal, AC Sparta Praha, Monako, sportovní kvalifikace, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, Alexandr Sergejevič Golovin, Gelson Martins, Sofiane Diop, Letná, David Moberg Karlsson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta opět nestačila na Monako. V kvalifikaci LM tak vypadla poosmé za sebou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.