Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kúdela nepojede s reprezentací do Walesu. Slavia má obavy o jeho bezpečnost

Fotbalista Ondřej Kúdela neodcestuje k úternímu utkání české reprezentace v kvalifikaci mistrovství světa ve Walesu. Informovala o tom advokátní kancelář zastupující Slavii. Podle ní zůstane třiatřicetiletý obránce pražského klubu v Česku s ohledem na události v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers a kvůli obavám o jeho bezpečnost na ostrovech. Vedení reprezentace zatím hráčovu absenci nepotvrdilo, pouze uvedlo, že obavy Slavie chápe.

Slavia Kúdelu neuvolní pro zápas české reprezentace ve Walesu

Kúdelu minulý čtvrtek v závěru utkání v Glasgow obvinil záložník Rangers Glen Kamara z rasistické urážky, český hráč ale nařčení důrazně odmítl stejně jako vršovický klub. Domácí středopolař následně po zápase Kúdelu napadl v tunelu do kabin, podle Slavie je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA.

„S cílem napomoci vyšetřování UEFA i skotské policie, rovněž jako z obavy o bezpečnost Ondřeje Kúdely, se Slavia po dohodě s vedením reprezentace rozhodla, že Kúdelu neuvolní pro zápas české reprezentace ve Walesu," uvedla v prohlášení advokátní kancelář Pokorný, Wagner & partneři, která Slavii a hráče mimo jiné zastupuje v jednáních se skotskou policií.

Tvrdý fotbal, dvě červené a zranění brankáře. Slavia je ve čtvrtfinále Evropské ligy!

Fotbalisté pražské Slavie zvládli druhé osmifinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers na výbornou, dokázali zvítězit 2:0 a postupují mezi osm nejlepších klubů Evropské ligy. V 15. minutě poslal Slavii do vedení Peter Olayinka, který hlavičkou...

Ochrana zdraví u všech hráčů je maximální prioritou

Na ni se Slavia obrátila kvůli událostem, které incident doprovázely. Rangers po závěrečném hvizdu skoro hodinu odmítali hosty pustit do kabiny, následně při setkání Kúdely s Kamarou za přítomnosti obou trenérů a zástupce UEFA finský hráč zbil slávistického zadáka pěstmi. Český šampion podal na Kamaru trestní oznámení.

Vedení národního týmu Kúdelovu absenci v utkání s Walesem nechtělo potvrdit. „Vedení reprezentace a Fotbalové asociace ČR jasně avizují, že ochrana zdraví u všech jejích hráčů je pro ně maximální prioritou a v tomto duchu jsme také schopni zajistit bezpečnost všech členů reprezentačního týmu, tedy včetně Ondřeje Kúdely," řekl v nahrávce pro média mluvčí FAČR Michal Jurman.

Než Kamara zbil Kúdelu v tunelu, zakryli kamery. Slavia podala na hráče Rangers trestní oznámení

Fotbalová Slavia podala trestní oznámení na hráče Glena Kamaru kvůli napadení obránce Ondřeje Kúdely po čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy s Glasgow Rangers. Obvinění podala skotské policii prostřednictvím Velvyslanectví České republiky ve...

Slavia pochybuje i o cestě Kúdely na hřiště Arsenalu

„Na druhou stranu s ohledem na skutečnost, že na rozdíl od Slavie, která komunikuje s místní policií ve Skotsku, neznáme situaci na místě, obavám klubu rozumíme. Slavia zároveň vedení reprezentace a FAČR informovala o tom, že stejně bude posuzovat otázku účasti zmíněného hráče i v případě jeho vystoupení ve venkovním zápase čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti londýnského Arsenalu," uvedl Jurman a dodal, že FAČR se k situaci nyní více vyjadřovat nebude.  

"Jezdci" neunesli závěr utkání, v němž dohrávali bez dvou vyloučených. Střídající Kemar Roofe po hodině hry brutálně fauloval gólmana Pražanů Ondřeje Koláře a způsobil mu zlomeninu v obličeji. Slavia v Glasgow zvítězila 2:0 a po domácí remíze 1:1 postoupila do čtvrtfinále.

Pohled z temné strany. Jak vnímám skotský incident?

Jmenuju se Tereza, jsem míšenka a jsem adoptovaná. V české společnosti si připadám tak trochu jako liči. Podobně jako banánové děti, které se narodily vietnamským rodičům, ale vyrostly v Evropě, se i já cítím uvnitř bílá, ale na povrchu vypadám...

Spekulace o případném zadržení Kúdely se nezakládají na pravdě

Incidentem se již několik dní zabývá UEFA, její vyšetřovatel dnes Kúdelu on-line formou vyslechl. „Slavia trvá na důkladném prošetření všech relevantních skutečností a plně spolupracuje s policejními orgány a orgány UEFA. Ondřej Kúdela dnes poskytl UEFA své plné vyjádření ve věci probíhajícího vyšetřování," uvedla advokátní kancelář.

„V médiích zveřejněné spekulace o případném zadržení Kúdely se nezakládají na pravdě. Skotská policie potvrdila právním zástupcům Slavie, že vyšetřování jsou teprve na začátku a že Kúdela plně spolupracuje," dodala advokátní kancelář.

Trénink na Žižkově a zápas v Edenu

Kúdela ve středu nastoupil za reprezentaci v základní sestavě úvodního utkání světové kvalifikace proti Estonsku, které český tým porazil 6:2. K dispozici trenérovi Jaroslavu Šilhavému bude obránce ještě pro druhý ze tří březnových zápasů v sobotu doma proti Belgii.

Reprezentanti se po utkání v polském Lublinu, kde se duel hrál kvůli zpřísněným opatřením proti koronaviru v Estonsku, ve čtvrtek nad ránem vrátili do Prahy a během dne si zatrénovali na stadionu na Žižkově. Hráči, kteří nastoupili proti Estonsku, měli lehčí regenerační trénink.

K týmu se připojili dodatečně povolaní brankář Filip Nguyen a obránce Patrizio Stronati. Naopak do Čech nepřicestovalo bundesligové kvarteto kvůli cestovním omezením ohledně koronaviru, na závěrečný březnový zápas ve Walesu by se ale mohlo znovu připojit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, reprezentace, ČR, Slavia, Kúdela, SK Slavia Praha, Ondřej Kúdela, Wales, Rangers FC, advokátní kancelář, Česká fotbalová reprezentace, UEFA, Evropská liga UEFA, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kúdela nepojede s reprezentací do Walesu. Slavia má obavy o jeho bezpečnost  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.