Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Než Kamara zbil Kúdelu v tunelu, zakryli kamery. Slavia podala na hráče Rangers trestní oznámení

Fotbalová Slavia podala trestní oznámení na hráče Glena Kamaru kvůli napadení obránce Ondřeje Kúdely po čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy s Glasgow Rangers. Obvinění podala skotské policii prostřednictvím Velvyslanectví České republiky ve Velké Británii.

Vědomé zakrytí kamer a napadení Kúdely

„Napadení hráče Ondřeje Kúdely bylo připraveno a promyšleno včetně vědomého zakrytí kamer na místě incidentu. Brutální a surový útok byl veden s plnou intenzitou s cílem zranit a způsobit fyzickou újmu," uvedl pražský klub ve stanovisku na svých webových stránkách. V podání jsou rovněž uvedena jména svědků, kterými byli vedle zástupců Slavie také představitelé delegace UEFA a trenér Rangers Steven Gerrard.

Pražský klub navíc po návratu do Česka znovu důrazně odmítl narčení skotského šampiona z toho, že stoper červenobílých domácího záložníka v závěru zápasu rasisticky urazil.

Tvrdý fotbal, dvě červené a zranění brankáře. Slavia je ve čtvrtfinále Evropské ligy!

Fotbalisté pražské Slavie zvládli druhé osmifinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers na výbornou, dokázali zvítězit 2:0 a postupují mezi osm nejlepších klubů Evropské ligy. V 15. minutě poslal Slavii do vedení Peter Olayinka, který hlavičkou...

Postup Slavie přes řadu nesportovních zákroků Rangers

Incident se odehrál v 87. minutě poté, co viditelně frustrovaní domácí v oslabení o dva vyloučené hráče neunesli vývoj utkání a dopustili se dalšího z řady nesportovních zákroků. Kúdela pak přišel ke Kamarovi a s rukou zakrývající ústa finskému záložníkovi tmavé pleti cosi řekl. Vyprovokoval tím strkanici, která pokračovala po závěrečném hvizdu. Podle Pražanů Kamara cestou do kabin Kúdelu napadl a zbil, a to za Gerrardovy přítomnosti. Slavia po výhře 2:0 postoupila do čtvrtfinále.

Rána pěstí a útěk do šatny

„Po zápase bylo pod patronátem a za přítomnosti delegace UEFA zorganizováno setkání trenérů obou klubů a hráčů Ondřeje Kúdely a Glena Kamary. Po příchodu slávistických představitelů byl Kúdela hráčem Rangers fyzicky napaden a udeřen pěstí do obličeje. Hráč Rangers poté utekl do kabin a beze slova omluvy ho následoval i trenér soupeře Steven Gerrard," uvedla Slavia v prohlášení na webu. „Celá událost je podrobně popsána v protokolu o zápase," dodali Pražané.

Červenobílí prý po závěrečném hvizdu nebyli vpuštěni do kabiny a ze stadionu je na hotel doprovodila policie. „Po zápase byl bezprecedentním způsobem omezen pohyb hráčů a funkcionářů klubu. Asistenci klubu při ochraně a zdraví hráčů a členů týmu muselo poskytovat velvyslanectví ČR v Londýně a místní policie, které chceme za její profesionalitu poděkovat," uvedla Slavia.

Slavii po zápase nepustili do šaten. Kúdelu zbili v tunelu za údajný rasismus, ten se brání

Slávistický fotbalista Ondřej Kúdela důrazně odmítl nařčení z údajné rasistické urážky záložníka Glasgow Rangers Glena Kamary v závěru vítězné venkovní odvety osmifinále Evropské ligy. Obránce Pražanů byl po výhře 2:0 domácím středopolařem cestou...

Slavia se proti obvinění z rasismu několikrát ohradila

Znovu se ohradila proti obvinění z rasismu. „Kúdela je jedním z kapitánů týmu, které si volí v tajné volbě sami hráči z řad těch, ke kterým cítí největší důvěru. Je to slušný a skromný člověk se silnou morální integritou, oblíbený mezi hráči i fanoušky, fotbalový gentleman. Obvinění z rasismu kategoricky a rozhořčeně popírá," podotkl klub.

Pražané se pozastavili nad tím, že Rangers za údajný důkaz o rasistické urážce považují to, že si Kúdela zakryl ústa. „Jsme šokováni tím, že bez jediného důkazu dochází k ničení jeho lidské pověsti i k poškození dobrého jména našeho fotbalového klubu. Jediným údajným důkazem hráčova provinění má být zakrytí úst, které však u Ondry často vidíme jako běžný zvyk v našich zápasech při rozhovorech s vlastními spoluhráči," uvedla Slavia.

Slavia Praha ve čtvrtfinále Evropské ligy vyzve londýnský Arsenal

Pražská Slavia včera dokázala ve vyhecovaném osmifinále porazit 2:0 Rangers FC a podruhé za tři roky postoupila mezi osm nejlepších klubů v Evropské lize. Dnes v jednu hodinu odpoledne proběhlo losování čtvrtfinálových dvojic. Kouč Jindřich...

Zákeřná hra vyvrcholila kopačkou do hlavy Koláře

„Jsme klub, ve kterém mají svoji šanci všichni bez ohledu na rasu, barvu, náboženství nebo vyznání. Vycházíme z ideálu fair play zakladatelů klubu, který mu vtiskli již při jeho založení. Současná Slavia je zcela multikulturním týmem," doplnil český šampion.

Rangers se v zápase prezentovali velmi tvrdými zákroky. V 61. minutě dostal Kemar Roofe červenou kartu za zákrok kopačkou do hlavy brankáře Ondřeje Koláře, který musel střídat a utrpěl zlomeninu v obličeji.

„Zápas měl být velkým fotbalovým svátkem. Místo oslavy fotbalu však naši hráči čelili brutální a zákeřné hře. Rangers zranili brankáře Koláře takřka kriminálním zákrokem a další naši hráči zranění unikli jen s velkým štěstím. Každý, kdo sledoval zápas, si může udělat svoji představu o chování hráčů soupeře," dodala Slavia.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rangers FC

Štítky sport, fotbal, kriminalita, Glasgow, Rangers, Slavia, Praha, Kúdela, SK Slavia Praha, Ondřej Kúdela, Rangers FC, Glen Kamara, videokamera, Česko, policie, Evropská liga UEFA, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Klimeš



Roman Poluda A sebe taky?!?

Sobota, 20. března 2021, 14:04Odpovědět

Roman Poluda

No jasně Slávisté jsou rasisti !!! Tak proto mají ve svém mužstvu černochy, aby mohli trénovat rasistické nadávky :-D Ty paka z Rangers, jsou fakt zralí na psychinu. Zavřel bych je tam i s trenérem!

Sobota, 20. března 2021, 10:07Odpovědět

Než Kamara zbil Kúdelu v tunelu, zakryli kamery. Slavia podala na hráče Rangers trestní oznámení  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.