Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Ukrajiny odehrají zápas se Severní Makedonií v Praze na Letné

Fotbalisté Ukrajiny odehrají nejbližší domácí utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Severní Makedonii 14. října na stadionu Sparty v Praze na Letné. Ukrajinci musejí hrát domácí zápasy v azylu kvůli tomu, že jejich země čelí ruskému vojenskému útoku. Na utkání na Spartě dorazí rodiny obětí války.

Stadion nabízela i Slavia

„Dlouho jsme byli zváni, abychom hráli v České republice. Chci poděkovat této zemi za pomoc Ukrajině během války s Ruskem. Rád bych také ocenil Fotbalovou asociaci ČR za plodnou spolupráci. Zvláštní poděkování pak patří Slavii za akce na podporu Ukrajiny během jejích evropských pohárových zápasů," uvedl na webu viceprezident ukrajinské asociace Vadym Kostjučenko.

„Česká republika poskytla útočiště mnoha našim krajanům, takže jsem si jistý, že v Praze se našemu národnímu týmu dostane neméně silné podpory, jako bylo tomu ve Vratislavi v zápase s Anglií," doplnil.

Vedle Letné byl ve hře také stadion Slavie v Edenu. Předseda představenstva červenobílých Jaroslav Tvrdík na začátku srpna nabídl ukrajinské reprezentaci, že vršovický klub uhradí náklady na pobyt týmu. Přednost ale nakonec dostala Letná.

Ukrajinská strana si pro zápas kvalifikace proti Severní Makedonii nakonec vybrala epet arenu, a to především z důvodu většího počtu doplňujících ploch, které může využít na Strahově. Tým z Ukrajiny bude v Praze trávit celý reprezentační sraz a právě tréninkový proces se jevil od začátku jednání jako klíčový pro jejich rozhodnutí," sdělil na Twitteru za Slavii Jakub Splavec, ředitel strategické komunikace.

Příbuzní obětí války navštíví trénink reprezentace

Informaci potvrdila na sociálních sítích i Sparta. „Ukrajinští fotbalisté nemohou kvůli ruské invazi nastupovat na svém území k mezistátním zápasům. Proto jejímu národnímu týmu rádi poskytneme náš stadion," napsali zástupci klubu.

Letná pojme téměř 19 tisíc diváků. „Zápas v Praze díky ukrajinské asociaci již tradičně navštíví rodiny fanoušků, kteří zemřeli při obraně Ukrajiny. Příbuzní našich hrdinů se budou moci zúčastnit tréninku národního týmu a také hovořit s hráči a trenéry mužstva. Utkání se zúčastní i ukrajinský vojenský personál, který se v České republice zotavuje po zranění," uvedl Kostjučenko.

Reprezentace či klub z Ukrajiny najdou v Česku útočiště poprvé od začátku ruské invaze. Naposledy hrál tamní národní celek domácí zápas v polské Vratislavi, kam dorazilo zhruba 39 tisíc diváků. Předtím měl azyl v Trnavě.

Zápas na Letné začne v sobotu 14. října ve tři odpoledne. Ukrajinci jsou ve své kvalifikační skupině na třetím místě se stejným bodovým ziskem jako druhá Itálie a čtvrtá Severní Makedonie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky Ukrajina, Sparta, stadion, Letná, fotbal, zápas, kvalifikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Ukrajiny odehrají zápas se Severní Makedonií v Praze na Letné  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.