Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Sparta odmítla drogové obvinění svých hráčů. Podá trestní oznámení

V článku na webu Ruik.cz se v pátek večer objevila informace, že hráči fotbalové Sparty Praha Tomáš Čvančara a Jan Mejdr měli mít pozitivní testy na kokain. Letenský klub to ale popřel a oznámil, že kvůli článku podá trestní oznámení.

„Došlo k nevratnému pokusu o poškození klubu a osobního života hráčů. Jejich zájmy bude klub hájit všemi dostupnými prostředky,“ uvedla Sparta v prohlášení.

Článek o údajných potížích obou fotbalistů s drogami krátce po zveřejnění z webu zmizel. Podle něj dokonce Čvančaru vyšetřuje policie kvůli obchodování s drogami, což Sparta rovněž popřela.

„Článek byl nedlouho po zveřejnění ze všech veřejných platforem stažen, což samo o sobě dokládá jeho nedomyšlenost, lživost a manipulativnost, nicméně s ohledem na okamžité masivní šíření na sociálních sítích i tak došlo k nevratným škodám. Proto se bude klub bránit a podá trestní oznámení,“ oznámila Sparta.

Oba hráči se rozhodli podstoupit test na drogy

„Pro to, co se stalo, neexistuje omluva. Spousta lidí, publikujících na internetu a sociálních sítích, včetně autora textu, nemá základní povědomí o mediální etice, mediálním právu, odpovědnosti za vlastní text či práci se zdroji. Tento článek nemá s relevantní žurnalistickou prací absolutně nic společného. Vyvolal však nenávist a poškodil hráče i náš klub,“ řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Oba hráči se podle klubového prohlášení rozhodli nechat otestovat na drogy. Čvančara měl test negativní, Mejdr ho podstoupí po nedělním utkání v Olomouci.

Čvančara hrál naposledy 26. dubna proti Plzni, od té doby je na marodce se svalovým zraněním. V dubnu vedení Sparty vyřadilo z týmu záložníka Jakuba Jankta, který se při silniční kontrole odmítl podrobit testu na drogy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, drogy, trestní oznámení, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta odmítla drogové obvinění svých hráčů. Podá trestní oznámení  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.