Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na derby Sparta-Slavia policie zajistila celkem 17 lidí

Pražská policie v sobotu v souvislosti s fotbalovým derby Sparta–Slavia na Letné zajistila 17 lidí. Čtyři z nich po zápasu kvůli přestupku při dvou incidentech, které se staly u letenského stadionu a metra Hradčanská, a 13 fanoušků před zápasem. Důvodem byl rovněž přestupek neuposlechnutí výzvy a v několika případech podezření z výtržnictví. Obviněn zatím nebyl nikdo.

Policie už dřív avizovala, že na průběh derby dohlédne několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie. Mimo jiné i kvůli odpolednímu pochodu slávistických fanoušků z Václavského náměstí na stadion soupeře.

Krátce po pochodu policejní mluvčí Richard Hrdina uvedl, že policisté zajistili 13 lidí, kteří následně skončili na policejních služebnách. Podle Hrdiny je policisté omezili na osobní svobodě kvůli neuposlechnutí výzvy. „V několika případech se prověřuje, jestli nebyl spáchán trestný čin výtržnictví,“ řekl mluvčí.

FOTOGALERIE: Fanoušci Slavie vyšli na Letnou, čeká je derby se Spartou

V sobotu proběhne dlouho očekávané derby mezi Spartou a Slavií. Právě fanoušci Slavie vyrazili na Letnou společným pochodem z dolní poloviny Václavského náměstí. Pochod pořádá fanouškovská základna Tribuna sever.

Další dva incidenty podle něj policisté řešili po skončení utkání. Hned u stadionu se do slovní potyčky dostal jeden fanoušek s jedním fotbalistou. Jeden člověk byl následně omezen na osobní svobodě kvůli neuposlechnutí výzvy, uvedl mluvčí a doplnil, že u metra Hradčanská pak chtěli fanoušci jednoho klubu napadnou příznivce toho druhého. Při tomto incidentu policisté kvůli neuposlechnutí výzvy omezili na osobní svobodě tři lidi.

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si na čele soutěže dvoubodový náskok na pražského rivala.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Honza Tran

Štítky policie, fotbal, Sparta, Slavia, přestupky, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na derby Sparta-Slavia policie zajistila celkem 17 lidí  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.